T-COM PRVA HNL - 13. KOLO

Hajduk propustio osramotiti Dinamo

31.10.2009 u 18:58

Bionic
Reading

Iako je prvo poluvrijeme 55. hrvatskog derbija, onom između Hajduka i Dinama, bilo siromašno, u drugom dijelu Hajduk je, i to s igračem manje, propustio nakantati Dinamo. Na žalost Hajduka, u vrijednoj pobjedi sa 2:1 nije imao podršku Torcide, koja je protestirala i željela pokazati svoje mišljenje o klupskoj upravi, te je zaobišla Poljud

HAJDUK - DINAMO 2:1
1:0 Vejić (44')
1:1 Sivonjić (45'+1)
2:1 Strinić (48')

Nikad nije bilo manje gledatelja na najvećem hrvatskom derbiju, između Hajduka i Dinama. Pripadnici Torcide su se okupili u velikom broju, ali prosvjedujući protiv klupske uprave, nisu željeli doći na Poljud, već su navijali i palili baklje na susjednom Starom placu. U takvom ambijentu, do velikog su izražaja došli Bad Blue Boysi, njih tristotinjak, koji su pjesmom pokušali motivirati svoje igrače.

No u tome nisu uspjeli jer Dinamo je u prvom poluvremenu uputio tek jedan jedini udarac. Na sreću 'modrih', taj jedini Sivonjićev, u 45. minuti, bio je i precizan, pa je vodstvo Hajduka, u koje su Splićani također stigli slučajno, brzo anulirano.

U tako nezanimljivom prvom dijelu, Hajduk je ostavio nešto bolji dojam, stvorivši dvije poluprigode koje su prokockali Strinić (12') i Oremuš (18'). Sve ostalo nije zaslužilo spomena. Naravno, osim onih bljeskova na kraju prvog dijela, u kojem se opet 'iskazao' i Tomo Butina, katastrofalnim istrčavanjem na Cernatov ubačaj koji je Vejić glavom skrenuo prema golu.


Torcida je navijala na Starom placu, a ne na Poljudu

U drugom dijelu bilo je ipak nešto zanimljivije. Odmah na startu Strinić je, nakon odlične akcije Ibričića i Cernata, stigao pred Butinu. Prvi njegov udarac Dinamov je vratar obranio, ali u drugom pokušaju Strinić je bio precizniji i donio radost malobrojnim Hajdukovim navijačima na Poljudu.

U 50. minuti malo se zakuhalo. Slepička je startao na Andrića, a na centru je došlo do naguravanja, u kojem je kartoniran tek Dinamov Čeh. I baš kada se činilo da će Hajduk još više pritisnuti, Hajdukov stoper Boris Pandža u manje od minute zaradio je dva žuta kartona, odnosno isključujući crveni, pa je Dinamo imao igrača više.

Međutim, ta se prednost nije osjetila. Naprotiv, domaćini su bili još odlučniji u namjeri da se koliko-toliko iskupe Torcidi. U 65. minuti imali su idelanu priliku, točnije Strinić. Mladog Hajdukovog napadača odlično je uposlio Ibričić, ali ovog puta Strinić nije bio precizan. A prava je umjetnost što je u 87. minuti propustio Ibričić. Oremuš je odlično prošao po desnoj strani, uposlio Ibričića, ali njegov je udarac zaustavio Butina.

Dinamo je u posljednje tri prvenstvene utakmice osvojio tek jedan bod, upisavši pritom i poraz u Amsterdamu. Hajduk je, pak, prekinuo niz od dva uzastopna poraza, a u takvom raspoloženju moguće je očekivati novi Hajdukov uzlet.