T-COM PRVA HNL - 13. KOLO

Cibalia bolja od Međimurja, 'lokose' pogurao sudac

31.10.2009 u 17:38

Bionic
Reading

Nogometaši Cibalije uspjeli su na svom stadionu svladati Međimurje sa 3:0 te su osmu utakmicu ostali neporaženi. Lokomotiva je, uz veliku pomoć suca Gereka, stigla do važne pobjede protiv Zadra

CIBALIA - MEĐIMURJE 3:0
1:0 Prgomet (12')
2:0 Kresinger (33')
3:0 Husić (67')

Gosti iz Čakovca nadali su se  da će domaćini, nakon remija u Maksimiru, biti opijeni velikim uspjehom i da će možda stići do prvih gostujućih bodova ove sezone. Tako su se i postavili u početnoj fazi utakmice, jurnuvši prema Antoloviću. Čak su u prvih desetak minuta stvorili tri-četiri prigode, ali domaćini se nisu ipak toliko opustili.

Igrači Stanka Mršića bili su dovoljno koncentrirani te su se opredijelili na kontranapade, a već u 12. minuti pokazali su koliko su opasni. Prgomet je dobio dugu loptu od Lukačevića i pokraj istrčalog Vuljanka poslao je loptu u mrežu. Na gotovo isti način domaćini su stigli i do 2:0, s time da je Prgomet ovog puta bio asistent Kresingeru, koji je glavom matirao gostujućeg vratara.

Gosti se ni tada nisu predavali, a preko Golubovića čak su i postigli gol. Međutim, sudac je taj gol poništio zbog navodnog igranja rukom.

Pitanje pobjednika riješeno je u 67. minuti kada se Husić upisao među strijelce, nakon sjajno izvedenog slobodnjaka s dvadesetak metara. No, nije tu bio kraj veselju u Vinkovcima jer Ultrasi su navijali cijelo vrijeme, slaveći i dobivanje reprezentacijske utakmice između Hrvatske i Lihtenštajna. Za razliku od nekih koji taj dvoboj ne bi organizirali ni pod razno.

LOKOMOTIVA - ZADAR 1:0
1:0 Bule (70' - 11 m)

Nakon prošlotjednog poraza u Osijeku, Lokomotiva je trebala pobjedu kako bi ostala u sredini tablice, dok su se Zadrani nadali da bi, nakon pobjede u drugom kolu protiv Hajduka, mogli do novog gostujućeg uspjeha. Ipak, 'lokosi' su, za razliku od prošlog kola, sada u sastavu imali dva važna igrača - Željka Sopića i Nina Bulu. Zlobnici bi rekli i glavnog suca Alena Gereka iz Zaboka, koji se nije proslavio.

Naime, u devetoj minuti poništio je gol Šaranoviću, iako nitko na stadionu nije vidio zaleđe, a potom je i u 70. minuti dosudio dvojbeni penal nakon Jonjićevog starta nad Havajićem. Naravno, takav poklon iskusni strijelac Bule pretvorio je u vodstvo, to jest pobjedu domaćina.