NAVIJAČIMA JE DOSTA

Torcida: Bojkotiramo derbi s Dinamom

29.10.2009 u 11:31

Bionic
Reading

Torcida je donijela definitivnu odluku: u subotu navijači bojkotiraju derbi protiv Dinama. Jednoglasna je to odluka, kažu, svih pojedinaca, podgrupa i podružnica Torcide. Navijači su pozvali sve građane da im se pridruže u bojkotu

Hajdukovi navijači u subotu će se okupiti na Peristilu, ispred katedrale Sv. Duje, gdje će zapaliti svijeće za uskrsnuće Hajduka. Nakon toga slijedi mimohod do Poljuda, a nakon kraćeg vremena se vraćaju na Stari plac, gdje će biti organizirano gledanje derbija protiv Dinama.

Operacija čuvanja igrača

Posljednjih stotinjak godina san skoro svakog dječaka u Splitu je da postane prvotimac Hajduka. To se ne bi moglo reći ovih dana kada treninge splitskog prvoligaša čuvaju jake policijske snage. Prebacivanje igrača iz točke A u točku B autobusom se pretvara u logističku i sigurnosnu operaciju i igrači i treneri Hajduka su zapravo štićene osobe u pravom smislu te riječi. Posljedica je to velike krize igre i upravljanja splitskim klubom. Torcida za ovaj vikend najavljuje drastične mjere i akcije.

'Ovo je najteža odluka u 59 godina Torcide, ali radimo za dobrobit Hajduka i borimo se svim legitimnim sredstvima protiv upravljačkog i igračkog kaosa u klubu. Voda je došla preko glave. Pokušali smo sve, razgovorima, porukama i svim ostalim legitimnim sredstvima, ali nije išlo', kazao je tajnik Torcide Stipe Lekić na iznimno posjećenoj konferenciji za novinare.

'Očekujemo od svih navijača Hajduka sa svih tribina Poljuda da nam se pridruže protestu i da svi zajedno kažemo dosta – podobnim političarima, menadžerima iz mafijaškog miljea, volonterima i amaterima, nepotizmu, rođacima, uhljebima i ostalim neradnicima koji predstavljaju Hajduk posljednjih godina', dodao je Lekić.

Navijači su naglasili da njihova borba za veliki Hajduk traje više od pet godina, još od ere Branka Grgića, ali da ih sve klupske strukture ignoriraju. Bore se, kažu, protiv mafije u klubu i oko njega i ultimativno traže usvajanje njihovog kodeksa upravljanja Hajdukom.

Pripremaju se i za skupštinu Hajduka krajem studenoga kada će doći organizirano i ponovno tražiti usvajanje kodeksa.

Subotnje okupljanje Torcide prijavljeno je policiji, a vodstvo navijačke grupe pozvalo je sve članove da protekne bez izgreda jer bi, kako kažu, za samu Torcidu bili kontraproduktivni.