HRVATSKI KUP

Dinamo bezbolno prošao Vinogradar

28.10.2009 u 16:26

Bionic
Reading

Nakon što su se u utorak u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa plasirali Slaven Belupo, Varteks, Zagreb, Šibenik i Osijek, isto je u srijedu uspjelo Dinamu i Pomorcu iz Kostrene

Jednom je Dinamo prepustio domaćinstvo utakmice Kupa Naftaš Ivaniću, a on mu se 'zahvalio' tako što ga je izbacio iz natjecanja. I ove sezone 'modri' su napravili istu stvar. Iako se prema ždrijebu utakmica osmine finala trebala igrati u Maksimiru, čelnici hrvatskog prvaka prednost domaćeg terena prepustili su slabije rangiranoj momčadi - drugoligašu Vinogradaru.

Razlog je bio taj što bi Maksimir bio prazan, a Mladina je jamčila pun stadion (3.000 gledatelja) i pravi nogometni ambijent. Maksimirskoj družini milostivi potez sada se nije osvetio te je u četvrtfinale prošla bez obzira na to što nije bila u najjačem sastavu.

U prvom dijelu briljirao je otpisani Miroslav Slepička koji je prvo u 11. minuti zatresao mrežu na asistenciju Glavine te zatim u 21. minuti, kada je pospremio odbijanac nakon udarca Sammira. Već tada je postalo jasno da se branitelj naslova neće poskliznuti. U nastavku nije bilo pogodaka sve do posljednjih pet minuta. Prvo je Vinogradar postigao počasni gol preko Tina Lovrekovića u 85. minuti, i to lobom preko 20 metara, a odmah je uzvratio Dinamo dvama sjajnim pogocima Andreja Kramarića (89, 90) s ruba šesnaesterca, za konačnih 1:4. Tako su Zagrepčani prekinuli niz od triju utakmica bez pobjede (Zagreb, Ajax, Cibalia).

U drugoj utakmici osmine finala Kupa koja je počela u 14 sati Pomorac iz Kostrene razbio je Rudar iz Labina 9:0. I rezultat govori da je to bila utakmica neravnopravnih protivnika.

Dan ranije, prolaz u četvrtfinale izborili su Slaven B., Osijek, Šibenik, Varteks i Zagreb, a Hajduk i kutinska Moslavina igraju u 17 sati.