1:1 U ZAGREBU

Cibalia hrabrom igrom uzela bod u Maksimiru

25.10.2009 u 22:13

Bionic
Reading

Derbi 12. kola Prve HNL u Maksimiru između prvoplasiranog Dinama i drugoplasirane Cibalije nije donio pobjednika. Pametnom igrom Vinkovčani su uzeli bod odigravši 1:1

Dinamo – Cibalia 1:1 (1:1)
Strijelci: 0:1 Kresinger (30'), 1:1 Morales (44. – 11m)

Pred sablasno praznim tribinama maksimirskog stadiona odigran je derbi 12. kola između Dinama i Cibalije. Kad se sve sagleda, konačan rezultat 1:1 je potpuno realan. Gosti iz Vinkovaca postavili su se obrambeno, tako da je igračima Dinama bila potrebna velika strpljivost ne bi li sagradili nekakav suvisli napad kojim bi ugrozili Cibalijin gol.

Kako je vrijeme prolazilo, igrači Dinama su počeli stiskati obruč oko obrambene linije Cibalije te su imali nekoliko prilika, no do promjene rezultata nije došlo. I dok su 'modri' sve više bili okrenuti napadu, u 30. minuti su zaboravili na obranu i primili gol. Momčad Cibalije je odigrala fantastičnu kontru koju je poveo Husić te uposlio Prgometa, a on je loptu poslao u petarac gdje je Kresinger neometan donio prednost Vinkovčanima.

Igrači trenera Jurčića brzo su se oporavili od hladnog tuša koji im je priredio Kresinger te su već u 33. minuti imali stopostotnu priliku preko Moralesa čija je lopta već prevarila golmana Cibalije, no napadač 'modrih' Sivonjić je uspio s gol crte izbaciti loptu svog suigrača izvan gola. Da, i to se događa.

Ipak, svoju dominaciju na terenu 'modri' su uspjeli kapitalizirati u 44. minuti kad je Morales, nakon Tomićevog igranja rukom, uspio sa 11 metara izjednačiti na 1:1.

U drugom dijelu pokušali su igrači hrvatskog prvaka doći do sva tri boda. Napadali su iz svih mogućih oružja, no Vinkovčanima se mora priznati da su odigrali izuzetno disciplinirano, koncentrirali se na kontre iz kojih su bili izuzetno opasni, pa su zahvaljujući hrabroj igri iz Maksimira otišli s jednim bodom.