GUŽVA OKO KAZNE

Svaguša 'se skriva' iza nepostojeće uprave

21.10.2009 u 16:06

Bionic
Reading

Ne stišava se bura oko kazni koje je čelništvo Hajduka izreklo igračima za poraz protiv Šibenika. Na klupskoj web stranici istaknuto je priopćenje koje prenosimo u cijelosti

'U mnogo medija pogrešno je interpretirana klupska odluka o kazni nogometaša Hajduka. Ispalo je tako da je kaznu odredio predsjednik Joško Svaguša, a istina je da je odluku donijela Uprava kluba na temelju Stegovnog pravilnika HNK Hajduk Split.'

Osim toga, kazna nije izrečena samo zbog poraza od Šibenika, već sveukupno slabih rezultata i igara. Poraz od Šibenika samo je kap koja je prelila čašu.

Priopćenje samo po sebi govori puno, ali i ništa. Navod kako predsjednik Joško Svaguša nije kaznio igrače nego uprava kluba ustvari je skrivanje Joška Svaguše iza nepostojećeg klupskog organa ili organa koji je samo na papiru na čelu kluba, a čine ga ljudi koje je kao i Svagušu imenovao Željko Kerum. Isto tako pojašnjenje kako se kazna ne odnosi samo na Šibenik, nego na sve slabe rezultate i igre je također sporna. Zbog čega igrači nisu kažnjeni ranije kada u prvih sedam nastupa nisu upisalo ni jednu pobjedu, nego sada kada su u danjih sedam nastupa upisali svega jedan poraz.

Zasad je potpuno nepoznato kako će se stvari razvijati i hoće li igrači preći preko drastične kazne, ili će prevladati mišljenje kako upravi treba pokazati čvrsti stav i ustrajati na tome da se kazna u ovakvom obliku ne smije i ne može provesti.