NOVA 'CIPELA' U HNL-U

Međimurje: Treneru otkaz, on se ne da

08.10.2009 u 17:19

Bionic
Reading

Da je trener u HNL-u dobio otkaz i nije neka spektakularna vijest, a najnoviji tužni protagonist nestrpljivog hrvatskog nogometnog tržišta je Mario Ćutuk, strateg čakovečkog Međimurja

49-godišnji Mostarac na izlaznim je vratima Međimurja. Nakon što je u svom sedmomjesečnom mandatu Ćutuk Čakovčane vratio u prvu ligu, morat će potražiti novu destinaciju. Iako on još nije sasvim uvjeren da je ova priča završena.

Priča se zavrtjela početkom ovoga tjedna kada je Ćutuk u razgovoru za Sportnet.hr optužio čelne ljude svoga kluba kako mu se miješaju u posao i pokušavaju mu sastavljati momčad. Onako usput nazvao ih je i nogometnim neznalicama. Da ih je slušao, tvrdi, Međimurje bi imalo manje od nula bodova na ljestvici.

On ih je nakon deset kola skupio 13, do poraza od Lokomotive nije imao poraz na domaćem terenu. Ipak, nakon javne kritike, uprava mu je uzvratila udarac.

'Nije mi baš najjasnije što se dogodilo, ali znam da mi je uručen otkaz. Dobio sam papir koji je potpisao predsjednik Turopoljca, no čini mi se da to baš nije pravno valjano. Konzultirat ću se sa svojim odvjetnikom i vidjeti kako ću reagirati', poručuje Ćutuk.

Uvrijeđena uprava oglasila se preko glasnogovornika Miljenka Ovčara:

'Suradnju s trenerom prekinuli smo zbog loših rezultata i njegovih štetnih izjava u medijima. O njegovom nasljedniku još razgovaramo, još ne znamo ime čovjeka koji će preuzeti momčad.'

Ovaj otkaz zaboravit će se za nekoliko dana, da u tijeku nije pauza zbog reprezentacije u tom bi se razdoblju u našoj vrloj ligi vjerojatno dogodio i novi takav slučaj. No, nije korektno od uprave da lošim naziva skor od 13 bodova u 10 kola. Pa zar su u Međimurju planirali pohod na naslov prvaka?