ISKLJUČEN ZORAN VULIĆ

Minimalne pobjede Rijeke i Zadra

03.10.2009 u 18:58

Bionic
Reading

U desetom kolu T-Com Prve HNL u utakmicama koje su počele u subotu u 17 sati Zadar je svladao Slaven Belupo (1:0), dok je Rijeka bila bolja od Croatije (2:1)

Croatia S. – Rijeka 1:2

Sesvećani nisu prekinuli neugodan niz koji imaju u ogledima s riječkim prvoligašima. Prošle sezone je Croatia izgubila sva tri susreta, i to s minimalnom razlikom, a tako je završen i njihov prvi ovosezonski okršaj.

U Kranjčevićevoj je Croatia povela iz slobodnjaka iz 20. minute, a strijelac gola uz pomoć vratnice je bio Celišćak. Radost Sesvećana trajala je samo tri minute jer je Turkalj u gužvi bio najspretniji, te izjednačio rezultat. Pogodak vrijedan tri boda sjajnim udarcem gostima je donio Fernandez u 88. minuti, a treba spomenuti da je samo minutu ranije sudac Grizelj isključio trenera Rijeke Zorana Vulića.

Zadar – Slaven Belupo 1:0

Nikada utakmice Zadra i Slaven Belupa u Stanovima nisu završile bez pogodaka. Tradicija nije iznevjerena ni u njihovom 12. dvoboju, a domaćin je stigao do vrijedne pobjede golom Ćurjurića koji je u 14. minuti pogodio desni donji kut Rodićevih vrata. Izostanak nekoliko prvotimaca u gostujućoj momčadi pokazao se kao preveliki hendikep za Dalićeve izabranike koji su imali terensku inicijativu, ali nisu uspjeli zabiti.

Bila je to osma pobjeda Zadrana na domaćem terenu protiv Koprivničana, dok su u povijesti HNL-a 'farmaceuti' u Stanovima tri puta trijumfirali, a jedna utakmica završila je neodlučeno.