PRVA HNL - 10. KOLO

Istra na Kantridi prijeti oslabljenom Hajduku

03.10.2009 u 12:28

Bionic
Reading

U subotu je na rasporedu deseto kolo T-Com Prve HNL. U petak su svoj susret odigrali Međimurje i Lokomotiva (0:3), a u nedjelju se susreću Dinamo i Varteks. Od današnjih ogleda pozornost plijeni utakmica Istre i Hajduka, Karlovca i Zagreba te Šibenika i Cibalije

ISTRA – HAJDUK (20.30)

Istra dočekuje Hajduk na Kantridi i to je prednost za goste, jer će na tribinama biti više simpatizera splitskog prvoligaša. Istrani su najavili da će pokušati poremetiti planove Hajduku koji u posljednje četiri prvenstvene utakmice nije primio pogodak. Pulska momčad je bez važnih Mašića, Pauletića i Rocea, dok će majstoru s mora nedostajati Skoko zbog crvenog kartona s Cibalijom, ali i ozlijeđeni Andrić, Ah. Sharbini, Rubil, Oremuš, Pezo, J. Bulat, Paraiba.

ŠIBENIK – CIBALIA (20.30)

Oba kluba su ugodno iznenađenje prvenstva. No situacija u domaćoj svlačionici je nešto bolja zbog prolaska u Kupu. Problemi Šibenika s izostancima su puno veći nego kod Cibalije, ali momčad sa Šubićevca se pouzdaje u odličan omjer na svojem travnjaku. Naime, u 17 utakmica s Vinkovčanima, u svojem dvorištu upisali su 12 pobjeda i samo jedan poraz, i to još u listopadu 1995. I zadnja tri susreta u Šibeniku završila su trijumfom domaćina koji nije primio ni pogodak.

KARLOVAC – ZAGREB (20.30)

Karlovac drži drugo mjesto s ambicijama da tamo ostane i nakon desete runde. U goste im dolazi Zagreb koji je još bez boda i koji čeka da mu se napokon na travnjaku sve poklopi. Trener domaćih Igor Pamić ne može računati sigurno na Vukmana, a upitan je nastup još nekoliko prvotimaca, dok su 'pjesnici' lišeni pomoći Mikulića, Jugovića i Pejića.

CROATIA S. – RIJEKA (17)

Prošle sezone su se susreli tri puta i Rijeka je uzela sve. No, uvijek je bilo napeto i završavalo s minimalnom razlikom. Na neutralnom terenu u Kranjčevićevoj obje momčadi istrčavaju sa samopouzdanjem, jer su kolo ranije stigle do tri boda. Obje momčadi nisu kompletne pa su tako Sesvećani bez Guje, Palića, Položana, Puškarića i Čička, a Riječani bez Čagalja, Đalovića, Križmana, Mohorovića i Tadejevića.

OSIJEK – INTER (20.30)

Gradski vrt nije mjesto gdje Zaprešićani vole igrati. Tu su u 12 utakmica izvukli samo tri puta neodlučeno, a u ostalim okršajima su se kući vratili praznih ruku. Trener domaćina Steinbrückner ne može na travnjak poslati Primorca, Stranatića, Gavrića, Vrgoča i Pušića, dok su kod Zaprešićana na popisu ozlijeđenih Pecelj, Delač, Yankep, Jonić i Ceraj.

ZADAR – SLAVEN BELUPO (17)

U Stanovima njihov dvoboj nikada nije završio bez pogodaka, a bilo ih je 11. Uspješniji su domaćini sa sedam pobjeda, a Koprivničani su slavili tri puta. Zadrani nemaju velikih problema s izostancima jer će nedostajati samo Cela i Skočibušić, dok gostujući trener Dalić ne može računati na pola momčadi (Gal, Jurić, Kokalović, Poldrugač, Vručina, Čaval).