DERBI BEZ GOLOVA

Cibalija i Hajduk remizirali u Vinkovcima

27.09.2009 u 22:15

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 9. kola Prve HNL odigrane u Vinkovcima, Cibalija i Hajduk podijelili su bodove odigravši bez pogodaka 0:0. Tako je produljen Hajdukov niz bez slavlja u Vinkovcima, jer su posljednji put u gradu na Bosutu slavili prije dvije i pol godine

Cibalia – Hajduk 0:0

Derbi devetog kola Prve HNL nije donio previše kvalitetan nogomet. Hajduk je u Vinkovce došao u želji da nastave svoj pobjednički niz, no naravno da su i domaćini imali svoju računicu koja je glasila – pobjeda. Na kraju od svega gola vidjeli nismo. Možda bi se utakmica drugačije rasplela da u 22. minuti kapetan Hajduka Josip Skoko nije dobio crveni karton te su 'bili' do kraja utakmice morali igrati s igračem manje.

Što se tiče same utakmice, domaćini mogu više žaliti za pobjedom. Imali su nekoliko odličnih prilika, među kojima je i ona u 42. minuti kada se Prgomet našao sam oči u oči s golmanom Hajduka Subašićem koji je iz tog dvoboja otišao kao pobjednik i tako spriječio pogodak. Zatim, minutu kasnije, Cibalija je preko Malčića imala ponovno dobru priliku, no napadač domaćina je loše reagirao tako da se Subašić stigao postaviti i obraniti.

I praktički to je bilo sve od nekih izglednijih prilika. No iako je momčad Cibalije bila ta koja je većim dijelom susreta diktirala tempo igre i kreirala (polu)prilike, Hajduk je u samoj završnici mogao doći do pobjede. Naime, u 83. minuti Ibričić je s pet metara neometano puca točno u golmana Antolovića.