SLAVLJE ŠIBENČANA

Zec s dva gola srušio Zagreb i utišao ulicu

25.09.2009 u 21:08

Bionic
Reading

U prvoj utakmici devetog kola Šibenik je na gostovanju u Kranjčevićevoj sa 2:0 pobijedio Zagreb, a oba pogotka je postigao Ermin Zec

Nakon devet kola u T-Com Prvoj HNL, Zagreb i dalje nema ni boda. Novi poraz 'pjesnicima' nanijela je družina iz Šibenika koja je tako stigla do druge uzastopne pobjede kod Zagreba. To je, inače, bila tek treća pobjeda momčadi sa Šubićevca u Kranjčevićevoj u 18 utakmica.

Oba pogotka za gostujuće slavlje postigao je Ermin Zec. On je prvo pogodio u 44. minuti nakon što je pospremio loptu koju je odbio Škorić, dok je sve dvojbe brzonogi napadač riješio osam minuta prije kraja, kada je prošao obranu 'pjesnika', prebacio vratara Škorića, a zatim loptu koja se odbila od vratnice neometano gurnuo u mrežu.

Šibenik je s tri nova boda privremeno skočio na drugo mjesto sa 18 bodova, dva više od Cibalije i tri od Karlovca, koji imaju utakmicu manje. Zagreb je čvrsto posljednji, a novog trenera Igora Štimca čeka puno posla.

Inače, prije utakmice puno se pričalo o tome da bi Šibenik mogao pustiti Zagrebu, slala su se i prijeteća pisma Šibenčanima, kladionice su blokirale taj par, a na kraju se dogodilo suprotno – Zagreb je poražen.