OPET IZMEĐU VRATNICA

Lončarić: Za našu ligu Dinamo je dominantan

24.09.2009 u 19:27

Bionic
Reading

Vratar Dinama Filip Lončarić u tjednom intervjuu za klupsku internetsku stranicu govorio je o novoj prilici u maksimirskom klubu, dominaciji hrvatskog prvaka, suigračima, Europskoj ligi…

Dijete Dinama Filip Lončarić nakon dvije godine pauze ponovno je čuvao vrata maksimirskog prvoligaša. Novi debi uslijedio je protiv Rijeke (6:0), a nakon utakmice uslijedile su pozitivne kritike.

'Osjećaj je predivan, nakon dugo vremena stao sam među vratnice, a u sjećanja su mi navrli svi lijepi trenuci koje sam doživio u dosadašnjoj karijeri. S obzirom na činjenicu da je to prva utakmica koju sam branio nakon dugo vremena, jasno je da je postojala mala trema. Ponovno se vraćaš, nisi više klinac od 20 godina i sve ti to prolazi kroz glavu. Sama utakmica bila je puno lakša nego što sam ja mislio da će biti. Ipak je na Maksimiru gostovala Rijeka, koja je respektabilna momčad. Očekivao sam da ću imati više posla, no na kraju se sve svelo na dva-tri njihova centaršuta, što znači da je naša obrana odlično odradila svoj posao', rekao je Lončarić i progovorio o Dinamovoj nedodirljivosti u ligi.

'Iskreno očekivao sam tako nešto. U našoj smo ligi stvarno dominantni i daleko smo najkvalitetnija momčad našeg prvenstva.'

U Europskoj ligi Dinamo je pao na prvoj prepreci protiv Anderlechta.

'Sve je igrače taj poraz jako pogodio, pa tako i mene. Anderlecht se moglo pobijediti ili odigrati neriješeno, no eto, izgubili smo. Mogu reći da je taj poraz bio jako bolan', objasnio je Lončarić te se okrenuo prema sljedećem izazovu.

'Utakmica s Temišvarom bit će najteža u skupini. Svi imaju određene predrasude prema toj ekipi, no oni su jako dobra momčad što su i dokazali kada su svladali Šahtar, a i sada su odigrali 0:0 s Ajaxom u Amsterdamu. No ipak, budemo li mi pravi i odigramo utakmicu na visokom nivou, vjerujem da nećemo imati problema.'

Pritisak se može podnijeti.

'Određeni pritisak postoji. No ipak, ovo je već treća godina da igramo Europsku ligu i dosta je igrača iz momčadi to već prošlo. Trudimo se podnijeti što bolje možemo', izjavio je vratar 'modrih' koji je izdvojio i najbolji te najgori trenutak u karijeri.

'Najbolji trenutak bila je moja prva službena utakmica kada sam debitirao pred punim Poljudom i, naravno, proslava naslova prvaka. Najgori trenutak bila je ozljeda u Virovitici i odlazak iz Dinama', završio je Lončarić koji je u razgovoru rekao kako se najbolje slaže s Mariom Mandžukićem i Denisom Glavinom, kako mu je vratarski uzor Peter Schmeichel, a od domaćih Tomislav Butina.