SLATKI LIMUNOVI TRENUCI

Golovima Hajduku ispunio dječački san

23.09.2009 u 21:34

Bionic
Reading

Iako su izbačeni iz Kupa, nogometaši Lipika upisali su najslavniju stranicu u povijesti svoga kluba. Pred punim su gledalištem na poluvremenu vodili protiv Hajduka sa 3:1, a junak prvog dijela bio je Dario Šimunović zvani Limun

Kada je već Lipik pokazao da se ne boji slavnog splitskog kluba, nije čudo da je ulogu egzekutora preuzeo upravo Šimunović. Lani je ovaj centarfor sa 25 postignutih golova bio najbolji strijelac četvrte lige i jedan od najzaslužnijih za promociju Lipika u treći razred.

Šimunović redovito zabija

Iako je najuspješniji strijelac sastava Limun često meta šala, suigrači ga zafrkavaju da ne može zabiti gol izvan kaznenog prostora.

'Zainatio sam se i oba zabio sa 20 metara, vrijeme je da to prestane', šali se presretni strijelac, a prenose Sportske novosti, i otkriva vječnu dilemu:

'U prvoj ligi navijam za Dinamo. Nikada nisam zamišljao da zabijam 'plavima', ali ovi golovi Hajduku su ispunjenje mog dječačkog sna.'

Iako je ostao amater, Šimunović je imao i profesionalnih pokušaja. Ipak, loša krvna slika zatvorila mu je vrata prve lige:

'Bio sam svojedobno u Kamen Ingradu i Segesti, ali anemičan sam i ti pokušaji se nisu realizirali.'

Lani je u ulozi junaka bio poštar iz Unešića Ivica Šupe koji je Dinamu zabio dva gola. I Zagora i Lipik na kraju su slomili zube na velikanima, no na svojim su terenima dokazali da ne pomišljaju na predaju protiv loptačkih zvijezda i podsjetili zašto je nogomet najcjenjeniji sport na svijetu.