PAROVI OSMINE FINALA

Vinogradar prošao, prvoligaši izbjegli zamke

23.09.2009 u 19:02

Bionic
Reading

Još nas samo jedan dvoboj dijeli od kompletiranja prvog kola Hrvatskog nogometnog kupa. S iznimkom Karlovca, svi prvoligaši su u današnjim utakmicama gostovali i svi su, osim Međimurja, prošli u osminu finala

Osijek je kod Graničara na poluvremenu vodio 0:2 (Hrnčević i Ibriks) i, iako su domaćini smanjili preko Šumanovca, Nikšić je na isteku dvoboja postavio konačnih 1:3 i osigurao prolaz momčadi s Drave.

Karlovac je sa 3:0 svladao HAŠK (Tokić dva gola, zabio je i Dujanić), dok je Varteks s dva gola u prvom dijelu (Vuk, Mumlek) prošao Velebit u Benkovcu.

Najizjednačeniji dvoboj dana odigran je u splitskom Parku mladeži, no domaćin Split nije uspio zagorčati život Slavenu Belupu. Posavec je doveo momčad s europskim predznakom u vodstvo, Gregurina je potvrdio prolaz, a sve bolja druga momčad iz Splita propustila je jednu kolosalnu priliku pri rezultatu 0:1. Imali su domaći i velike zamjerke na suđenje arbitra Gereka koji je u dva navrata sporne situacije presudio u korist gostiju.

Rijeka je u Slavonskom Brodu golovima Đalovića i Matka nakon 25 minuta skinula pritisak s leđa i sa 2:0 prokrstarila do druge runde, dok su dva dvoboja odlučena u produžecima. Dodano vrijeme bilo je razdoblje u kojemu je domaća Segesta golom Osmanagića prošla gostovanje kod Nehaja, dok je jedino iznenađenje potpisao Vinogradar.

Njih je u dvoboju protiv Međimurja u vodstvo doveo Tin Lovreković, no prvoligaš je golom Žuljevića izborio priliku za iskupljenje. Ipak, tada je proradio Brazilac Pinheiro koji je s dva gola Vinogradaru donio prolaz, a konačnih 4:1 s bijele točke postavio je Čordaš.

Za nagradu što su izbacili Čakovčane, Vinogradar će u drugom kolu igrati na Maksimiru protiv branitelja naslova, a prvi krug će idućeg utorka zatvoriti Belišče i Šibenik.

PAROVI OSMINE FINALA (28. listopada):

Dinamo – Vinogradar
Hajduk – Moslavina
Slaven Belupo – Istra 1961
Rijeka – Belišće/Šibenik
Osijek – Inter
Zagreb – Segesta
Varteks – Karlovac
Rudar – Pomorac