DOMAĆIN VODIO 3:1

Ibričić spasio Hajduk od goropadnog Lipika

23.09.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Nakon osam odigranih kola HNL-a, splitski Hajduk ispao je iz borbe za naslov prvaka i nastupi u Kupu označeni su kao ključni. Bili su majstori s mora na rubu ponora već na prvoj stepenici, trećeligaš Lipik na poluvremenu je vodio sa 3:1, no spasili su se blamaže i furioznim nastavkom izborili rezultat 5:3

Hajduk je u dvoboj ušao 'pod ručnom', no probudio se na vrijeme i izbjegao jednu od najvećih sramota u povijesti kluba. U 24. minuti Šimunović je sa 20-ak metara načeo mrežu Tomića, no dvije minute kasnije sudac je svirao upitan penal na Šeriću. Siguran egzekutor bio je Senijad Ibričić, činilo se da će susret krenuti u očekivanom smjeru.

Ipak, trećeligaš je zasukao rukave i šokirane Splićane torpedirao još dva puta u dvadeset minuta. U 43. minuti Šimunović je volejem loptu spremio u Hajdukove rašlje, da bi minutu kasnije Baltićev promašeni ubačaj s centra (!) završio iza leđa ošamućenog Hajdukovog vratara.

Ovakav rezultat sugerirao je da je Hajdukova sezona praktički gotova, bio bi to velik udarac za koncept talijanskog stratega Reje. No, Hajduk se pribrao i u nastavku predvođen Ibričićem izborio preokret.

Jedan od ključnih aduta Reje i Ćire Blaževića u nastavku je zabio još tri gola i sam odveo nagnuti bijeli brod u sigurnu luku. Za 2:3 je zabio otpadak u 53. minuti, izjednačio je na ubacivanje Strinića u 58., a pobjedu Splićanima donio u 75. minuti iz slobodnog udarca.

Nakon četiri gola sjajnog Bosanca, točku na i stavio je u 80. minuti Ante Vukušić, Hajduk je iskoristio slabiju fizičku pripremu niželigaša i umorne domaćine u nastavku pregazio kao plitak potok. 'Bili' ostaju na zadanom kolosijeku, dok Lipik zaslužuje superlative za pokazano u prvom dijelu i borbenost koja graniči s fanatizmom.