T-COM PRVA HNL - 8. KOLO

Dinamo sa 6:0 pomeo nemoćnu Rijeku

20.09.2009 u 21:01

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 8. kola T-Com Prve HNL Dinamo je, pred svega 500-tinjak gledatelja, svladao Rijeku sa 6:0 (2:0). Nakon 'šok-terapije' koju im je podario Zdravko Mamić, Jurčićevi su igrači odigrali dobru utakmicu te rutinski stigli do tri nova boda

DINAMO - RIJEKA 6:0
1:0 Morales (4')
2:0 Sivonjić (10')
3:0 Sivonjić (53')
4:0 Barbarić (76')
5:0 Kramarić (84')
6:0 Morales (85')

Nakon poraza u Uefinoj ligi od Andrelechta, ali i financijskog udara od kluba po džepu nogometaša, i trener Jurčić i navijači strepili su kako će reagirati igrači. Na njihovu sreću, dečkima u hrvatskim okvirima definitivno nema ravnih, što je posljedica razvodnjavanja kvalitete i proširenja lige. A još kada im je i moral na koliko-toliko potrebnom nivou, onda utakmice rješavaju dosta brzo. Doduše, uvrstio je Jurčić u sastav nekoliko novih igrača, poput vratara Lončarića, Sivonjića i Kramarića, igrača željnih afirmacije.

Ni Rijeka nije bila izuzetak, koja se nije uspjela othrvati ni prvim naletima 'modrih', bez obzira na pojačanja u liku Đalovića i Čeha. Morales je već u prvoj minuti pogodio vratnicu, a u četvrtoj i mrežu za vodstvo od 1:0. Dobrog asistenta Čileanac je imao u Mandžukiću. Doduše, možda i u pomoćnom sucu koji je previdio zaleđe Dinamovih igrača.

Naravno, nakon tog gola, Dinamo je dobio motiv više i nastavio s napadima, pa je Manceu zaprijetio i Lovren, ali njegov je volej Rijekina obrana odbila u korner. A u 10. minuti riješeno je i pitanje pobjednika. Sada je Morales bio odličan asistent, proigravši Sivonjića, koji je varkom izbacio Tadejevića i poslao loptu kraj Mancea.

Logično, nakon uvjerljivog vodstva, igra domaćina malo se umrtvila, pa se do sljedeće prigode čekalo 20-ak minuta. Tada je Cufre odlično pucao glavom, ali je Mance jedva uspio loptu izbiti u korner.

Gosti s Kvarnera prvi put zaprijetili su vrataru Lončariću tek u 33. minuti, a učinio je to Hrvoje Štrok. Bio je to signal gostima da možda mogu i nešto napraviti, a vrlo blizu pogotka bio je Tadejević u 38. minuti, kada je njegov oštar udarac otišao par centimetara kraj desne vratnice Dinamova gola.

Dinama u toj fazi utakmice i nije bilo previše, a ono što je dobro i napravio u dva je navrata, krivim odlukama zaustavio isti onaj pomoćni sudac koji je 'asistirao' kod prvog gola.

U drugo poluvrijeme oba su trenera ušli s promjenama. Rubčić je u igru uveo Križmana i Slovenca Nastju Čeha, dok je Jurčić Roberta Kovača zamijenio Barbarićem. Te promjene, barem u prvim minutama nisu donijele većih promjena u igri, a to znači da je Dinamo nastavio s dominacijom. Nakon lijepe asistencije Mandžukića, Sivonjić je u 53. minuti zabio svoj drugi gol i povećao prednost na 3:0.

U takvom odnosu snaga i kada je izostala rezultatska neizvjesnost, 'modri' su se mogli poigravati na sredini terena, te preko 'mladih lavova', Kramarića, Barabarića i Lovrena, prijetiti Manceu. Premoć domaćina potvrđena je u 76. minuti kada je Barabarić, igrač zadnjeg reda, zabio za 4:0. Takvoj Rijeci zapaprio je i mladi Kramarić, koji je u 84. minuti postavio za 5:0. Potpunu katastrofu Rijeke potvrdio je Morales u 85. minuti kada je prekrasnim golom zabio za konačnih 6:0. Pomalo i smiješnih, jer ovakav odnos snaga Dinama i ostatka lige gotovo je nevjerojatan.