REJI POBJEDA I ČOKOLADA

Strinić i Cernat zadovojili na novim pozicijama

20.09.2009 u 11:53

Bionic
Reading

Presica nakon pobjede Hajduka nad Zagrebom počela je u opuštenom tonu, novinar novog lista Toni Bilić iznenadio je Hajdukova trenera Edoarda Reju čokoladom. Uoči utakmice njih su dvojica razgovarala o taktici i kladili se koja će postava izgledati bolje. Na koncu je Bilić priznao Reji majstorstvo i premda nije izgubio okladu, Reja je otišao s presice s čokoladom u ruci

U službenom dijelu iskusni talijanski strateg izrazio je zadovoljstvo situacijom u kojoj se njegova momčad nalazi, no i potvrdio kako njegova momčad još ima rezerve.

'Igrali smo u širinu, sporo a ja želim više brzine i okomitog napada prema suparničkim vratima. Hajduk igra karakterističan hrvatski nogomet, s puno dodira i to prolazi kada vodimo. No ako želimo stvarati rezultat, ta igra teško prolazi, pogotovo protiv momčadi koje se zatvore kao što je to nama napravio Zagreb.'

Reja je Zagrebovom bunkeru doskočio zamjenom uloga Cernata i Skoke, Cernata je povukao nazad, a Skoku gurnuo naprijed, iza Anasa Sharbinija i Ibričića.

'Cernat je lucidan, ima pametnu loptu, ali ne trpi pritisak i agresivnost protivnika. U novoj ulozi bio je puno korisniji jer je tamo pritisak protivnika puno manji', rekao je Reja, koji je bio zadovoljan i igrom Oremuša i pogotovo Strinića.

'Strinić je iskoristiv na nekoliko pozicija, jako je moćan i samo je pitanje mentalne snage hoće li se razviti u igrača koji može igrati u velikim ligama kao što su Njemačka, Španjolska ili Italija'.