BIJES NA POLJUDU

Hajduk poručio 'vlasniku' grba: Nećeš dobiti ni lipe

10.09.2009 u 12:50

Bionic
Reading

Nakon što je objelodanjeno da službeni grb Hajduka nije u vlasništvu kluba, već ga je u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo registrirao anonimac iz Donje Pušće, iz Splita su poslali jasnu poruku da nemaju namjeru plaćati za korištenje svojeg obilježja

Odvjetnik Hajduka Vinko Radovani, prenosi Slobodna Dalmacija, jasno je poručio da čovjek iz Pušče neće imati materijalne koristi od svojeg trika.

'Neka samo proba zarađivati na Hajduku. Još bolje, neka nas slobodno tuži. Kako god bilo, sud bi imao puno, puno posla', rekao je odvjetnik, a blaži nije bio ni klupski predsjednik Svaguša.

'Trenutačno ne raspolažemo nekim velikim novcem, ali da je situacija i drugačija, ne bi mu dali ni kunu. Naložio sam pravnoj službi da istraži situaciju i brzo reagira', odlučan je Svaguša.

Hajduk je, dakle, zauzeo gard, no nije sasvim izvjesno da će pravno osporiti pravo dosjetljivog Zagorca. Čovjek je, naime, 'svoj' izum registrirao u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, a rok za žalbu koji je imao Hajduk je prošao.

Njegovo pravo može se osporiti zbog sličnosti s drugom inačicom Hajdukova grba, koja je gotovo identična ovom spornom (na obodu stoji godina osnutka umjesto četiri crte, sve ostalo je identično), no to je pitanje procjene. Nema konkretnog pravilnika, već će presuditi nadležna osoba na osnovi vlastite procjene. To otvara vrata Hajduku da zaštiti svoj grb, no takav rasplet nije i jedini mogući.