RUMUNJ NA CHATU

Cernat: Bio sam u dva Dinama, u treći ne bih

04.09.2009 u 15:29

Bionic
Reading

Veznjak 'bilih' Florin Cernat gostovao je na chatu na službenoj internetskoj stranici kluba, te je odgovarao na mnogobrojna pitanja, a mi smo izdvojili najzanimljivije odgovore

Rumunjski nogometaš Florin Cernat primio je više od 300 pitanja, a mnoga su se ticala i najvećeg suparnika Dinama.

'Da! Hajduk ima kvalitetnije igrače, potreban nam je samo još mir i sve će se vrlo skoro osjetiti na travnjaku', rekao je Cernat, a na pitanje bi li otišao u zagrebački klub, Rumunj je ponudio očekivani odgovor:

'Igrao sam već za dva Dinama, ali u treći ne bih! Igrao sam za Dinamo Bukurešt i Dinamo Kijev. Dosta je bilo Dinama!'

Cernat je i uvjeren u trijumf Hajduka u najvećem hrvatskom derbiju u 13. kolu koji se igra u Splitu i vjeruje da prvenstvo još nije riješeno. Za trofej Hajdučko srce smatra da je najveće priznanje koje se može zaraditi u 'bilom' dresu. Osim toga, veznjak je priznao da je broj 50 uzeo jer je te godine rođena Torcida, a najdraža pjesma te navijačke skupine MU je 'Dalmacijo' i 'Dalmatinac'.

Povratnik u Hajduk je otkrio da mu je nogometni uzor Hagi, najbolji igrač ovog Hajduka Ibričić, a od starijih generacija Asanović, od vratara Pletikosa, nekada Gabrić. Najbolje jelo su mu pršut i sir, a osim za Hajduk, navija za Barcelonu i Milan.