SUKOB U ŽILINI

Torcida skupila tek pola novca za žalbu

Bionic
Reading

Torcida je skupila tek nešto više od polovice potrebnog iznosa da bi se uložila žalba zbog ponašanja slovačke policije u Žilini gdje je Hajduk gostovao u trećem pretkolu Europske lige

Više od stotinu simpatizera Hajduka bilo je ozlijeđeno, a 240 pritvorila je u neljudskim uvjetima  slovačka policija. Zbog diskriminacijskog, rasističkog ponašanja i pretjerane uporabe sile, Torcida je krenula u podizanje tužbe.

Primarni cilj u žalbenom postupku bilo je osigurati poništenje odluke o zabrani ulaska u EU onima koji su osuđeni preko noći i bez ikakvih dokaza. Od 240 oštećenih, u Klub navijača se za pomoć javilo 210, koji su poslali punomoć za zastupanje u žalbenom procesu. Njih 45 dodatno je priložilo liječničku dokumentaciju, kojom potvrđuju zadobivene ozljede od slovačke policije.

No problem kod tužbe je novac, odnosno oko 25.000 eura (120,88 eura po čovjeku) koje se moralo platiti slovačkim odvjetnicima da kraja kolovoza. Spominjani rok je prošao.

'Prikupili smo nešto više od pola iznosa koji nam treba, i još prikupljamo. Imamo još nekoliko dana da platimo odvjetnike i mislim da ćemo skupiti potrebni iznos', kazao je tajnik Torcide Stipe Lekić za Slobodnu Dalmaciju.