TEŽAK PORAZ KOPRIVNIČANA

Dinamo se uvjerljivom pobjedom vratio na vrh

31.08.2009 u 08:43

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici šestog kola T-Com Prve HNL u Maksimiru Dinamo je svladao Slaven Belupo sa 6:0 (4:0) i s tri nova boda se vratio na prvo mjesto na ljestvici

Lakše nego što se očekivalo hrvatski prvak je slomio otpor Koprivničana koji su doživjeli svoj najteži poraz u Maksimiru. Dinamo je sve dvojbe riješio već u prvih deset minuta kada je na semaforu stajalo 2:0. Prvo je svoj prvi gol za 'modre' zabio Tomislav Barbarić, a nakon njega je iz jedanaesterca precizan bio Pedro Morales. Dominacija maksimirske družine se nastavila i u 25. minuti Silvio Rodić je morao i treći put u mrežu, a strijelac je bio Mario Mandžukić. Do kraja prvog poluvremena mrežu nemoćnih 'farmaceuta' pogodio je i Ilija Sivonjić (39).

U nastavku je Dinamo malo stao, ali gosti su primili još dva pogotka. Prvo je u 79. minuti Morales još jednom realizirao najstrožu kaznu, a tri minute kasnije gol je postigao Milan Badelj.

Uvjerljivom pobjedom Dinamo je tako prekinuo niz od dva neuspjeha, nakon remija kod Zadra i poraza u Edinburghu od Heartsa, a sa 16 bodova vratio se i na čelo prvoligaške kolone na kojoj je jedan dan bio Karlovac sa 14 bodova.

Utakmica protiv Slavena ostat će upamćena i po debiju Argentinca Lenadra Cufrea na lijevom boku, koji je zadovoljio, te po zvižducima dijela gledatelja Sammiru.

Treba spomenuti da je ovo bio 15. poraz Slavena u prvenstvenim ogledima u Maksimiru od ukupno 16 utakmica, a jedini put su se bodovima osladili u listopadu 2004 (1:2). To je bila i šesta utakmica u nizu u HNL-u da Slaven na gostovanju kod Dinama nije zabio gol, a njihov trener Zlatko Dalić još uvijek čeka prvu pobjedu protiv 'modrih'. U nedjelju nije bio ni blizu.