PRVA HNL - 6. KOLO

Hajduk lovi prvu pobjedu protiv Lokomotive

29.08.2009 u 09:50

Bionic
Reading

U subotu se igra šesto kolo T-Com Prve HNL, a na rasporedu je sedam utakmica, dok Dinamo i Slaven Belupo igraju u nedjelju. Od današnjih dvoboja pozornost privlače oni na Šubićevcu (Šibenik – Rijeka) te na Poljudu (Hajduk – Lokomotiva)

Hajduk – Lokomotiva

Hajduk nikada nije lošije startao otkada je HNL-a. U prvih pet kola 'bili' su bez pobjede i imperativ su im tri boda. U dvoboj protiv novaka u ligi Splićani će bez Andrića, Paraibe, M. Buljata i Aračića. Gosti su najavili da na Poljud stižu opušteni, a samopouzdanje im je podignuto s dvije uzastopne pobjede u prvenstvu. Velik problem za 'lokose' je izostanak šest ili sedam igrača.

Šibenik – Rijeka

Šibenik su posljednjih dana potresle optužbe iz Sesveta oko namještanja utakmice, ali trener domaćina Branko Karačić zato nema velikih briga oko sastava. Na njihovoj strani je i statistika, jer su Riječani na Šubićevcu dobili samo jedan od posljednjih osam dvoboja. U momčadi s Kantride više nema braće Sharbini, ali atmosfera je odlična, a dugovi podmireni. Rijeka sjajno stoji na ljestvici i sada bi se zadovoljila i bodom, budući da im je u klubu mala bolnica, a Čeh i Đalović još nemaju pravo nastupa.

Karlovac – Inter

Karlovac igra dobro, još ne zna za poraz i drži drugo mjesto. Trener Igor Pamić ima slatke brige oko sastava, jer može računati na kompletan kadar, a velik adut domaćina je i čvrsta obrana, koja je dosad primila najmanje golova u ligi – samo dva. 'Žuti' dolaze s mišlju da ostanu neporaženi te će se orijentirati na kontre. Inter je bez Krznara, Yankepa, Batarela i Jančetića.

Cibalia- Varteks

Bagarić, Lukačević i Leutar ne konkuriraju za sastav Cibalije, dok s druge strane nema Brezovca, Smrekara i Jagačića. Velik adut Vinkovčana je domaći travnjak, jer je tu Varteks u posljednja tri navrata poražen. Inače, 'krojači' su u 21 utakmici na stadionu HNK Cibalia samo pet puta slavili u povijesti HNL-a. Treba spomenuti da je gostujući strateg Besek najavio igru s tri napadača, kako bi se popravio loš omjer u Vinkovcima.

Istra 1961 – Zagreb

Ni jednima ni drugima ne ide, s time da su 'pjesnici' u puno goroj situaciji, jer nemaju ni boda. Moglo bi biti dosta golova, jer to su dvije momčadi s najviše primljenih pogodaka. Dobra vijest za Istrane koji igraju na Kantridi jest da su kompletni, dok kod Zagreba nema Parlova (crveni karton) i M. Pavlovića (ozlijeđen).

Međimurje – Zadar

Bodovno su poravnati na ljestvici, no Čakovčani nemaju dobrih iskustava sa Zadranima. U prvoligaškom društvu je klub iz Stanova bio bolji pet puta, a Međimurje samo dva, dok nijedan susret nije završio neodlučeno. Remi u subotu nikoga ne bi previše razočarao. Kod domaćina su ozlijeđeni Vuka, Bubalo i Kovač, a kod gostiju Surać i Cela.

Croatia S. – Osijek

Sesvećani su još bez pobjede, a atmosferu u svlačionici ne narušavaju samo loši rezultati, nego i priče oko umiješanosti kluba u namještanje utakmica. Osim toga, trener Anto Petrović je bez požutjelih Agića i Guje te ozlijeđenih Barukčića, Šuška, Jurina i Landeke. Situacija nije bajna. Osječani ne taje da žele pun plijen, a po bodove stižu bez Škorića, Primorca, Gavrića i Vrgoča.

Sve utakmice se igraju u 20 sati, dok je nedjeljni dvoboj Dinama i Slaven Belupa na rasporedu u Maksimiru u 20.15 sati.