POKISLI U ŠKOTSKOJ

Jurčić upozorava: Imamo dva velika problema

27.08.2009 u 22:31

Bionic
Reading

Nakon tri uvodna poraza Hearts je protiv Dinama u Edinburghu ostvario prvu pobjedu u sezoni, no 2:0 nije bilo dosta da im zamiriše plasman u Europsku ligu

Nakon dvoboja Dinamovi igrači bili su pokisli. I doslovno i u prenesenom smislu. Bili su svjesni da su odigrali ispod svog osobnog i klupskog renomea, no s obzirom da oni čekaju ždrijeb, to nezadovoljstvo ubrzo će ishlapjeti.

'Ovo je bila blamaža. Igrali smo loše i time sam razočaran, ali najvažnije je da smo potvrdili prolaz', započeo je Dejan Lovren i nastavio u kritičkom tonu.

'Problem je bio u pristupu. Ušli smo s mišlju 'lako ćemo', a tako se ne može ni protiv koga, posebno ne protiv srčanih Škota koji će jurišati preko svoga maksimuma. Ja sam posao odradio pošteno i odlazim uzdignuta čela, drugi neka se izjašnjavaju za sebe', završio je Lovren.

Slično je rezonirao i Mario Mandžukić.

'Nemam pojma što se dogodilo. Loše smo odigrali i razočaran sam. Oni su očekivano uložili maksimum agresije, a mi nismo bili dovoljno dobri. Sami smo si krivi, iz ovoga moramo izvući pouke', rekao je inače vrlo dobri Mandžukić, kojega se na kiši okupanom terenu nije puno vidjelo.

Svoj sud dao je i trener Jurčić.

'Zadovoljan sam činjenicom da smo prošli, ali ne i načinom na koji smo to postigli. Trenutno se borim s dva ključna problema u igri, a oni su i danas bili ključ cijele priče. Prvo je individualna koncentracija. Kod 4:0 još i mogu shvatiti ovakve pogreške, ali to nam se u budućnosti ne smije događati. Drugo, ne manje važno, jest postotak realizacije. Ako bude ovakav, u Europi nemamo što tražiti', iskreno je izjavio trener 'modrih' i najavio smjernice svojih napora u iduća tri tjedna, kada Dinamo otvara svoj treći uzastopni nastup u fazi natjecanja po skupinama.