NAVIJAČKE STRASTI

Braća Sharbini fizički napadnuta u Rijeci

23.08.2009 u 08:57

Bionic
Reading

Večer prije jadranskog derbija, bivše Rijekine igrače Ahmada i Anasa Sharbinija napala je skupina Armade u Opatiji

Braća Ahmad i Anas Sharbini stigla su jučer u opatijski hotel Adriatic zajedno sa svojim igračima Hajduka uoči utakmice koju će večeras odigrati s Rijekom na Kantridi.

Istovremeno, na forumu službenih stranica riječkog prvoligaša, pojavio se plakat koji su osmislili najvatreniji navijači Rijeke. Na plakatu fotografije Jamala, Ahmada i Anasa Sharbinija uz tekst 'Izdajice naše Rijeke'.
Da su Rijekini navijači nezadovoljni njihovim prelaskom iz Rijeke u Hajduk i da će nogometna utakmica biti vrlo rizična, znala su obojica, ali ovako nešto nisu ni sanjala.

Izašli su sinoć na piće u opatijski caffe bar Leonardo, gdje su se ugodno družili s riječkim prijateljima. U 22.30 trebali su biti u sobama pa su pola sata ranije krenuli iz bara prema hotelu. Na tom potezu, tridesetak metara od hotela, prišla im je skupina mladića koja ih je još u baru promatrala. Jedan od njih obratio se Anasu rekavši mu da su đubrad, a ostali su krenuli prema Ahmadu koji je dobio udarac šakom s leđa u glavu. Čim su zadovoljili svoje napadačke nagone, mladići su se razbježali.

Ahmadu se od udarca u predjelu desnog oka pojavila modrica i oteklina. Njegove ozljede liječnik Hajduka Jurica Rakić koji je bio s njima za vrijeme napada, okarakterizirao je lakšima pa će, čini se, neustrašivi Ahmad večeras ipak zaigrati nogomet od prve minute.

Neugodno iznenađen, Ahmad još ne vjeruje što su doživjeli. Bole ga ovakvi postupci ‘do jučer’ njegovih navijača koje je u napadu i sam prepoznao. Zna ih iz viđenja, zna da su pripadnici Armade. Svjestan da ovo više nema veze s nogometom, pita se što će tek biti večeras na Kantridi.