T-COM PRVA HNL - 5. KOLO

Karlovac tik do Dinama, peti poraz Zagreba

22.08.2009 u 21:45

Bionic
Reading

U subotu je igrano pet utakmica 5. kola T-Com Prve HNL. Najugodnije iznenađenje, Karlovac, stigao je do treće uzastopne pobjede. Baš kao što je i Zagreb nastavio negativnu seriju. Naime, bivši hrvatski prvak na dnu je tablice sa svih pet poraza. Sesvećani su s deset igrača nadoknadili 'minus dva'

CROATIA SESVETE - ISTRA 1961 2:2
0:1 Mus (17' - autogol)
0:2 Šehić (30' - 11m)
1:2 Guja (72')
2:2 Mus (80')

Gosti iz Pule imali su veliku prigodu s tri boda otići iz Kranjčevićeve. Međutim, Sesvećani su uspjeli s deset igrača nadoknaditi veliki zaostatak, a možemo reći i da mogu žaliti za preostala dva. Gosti su u prvom dijelu, uz veliku pomoć Traorea, stvorili veliku prednost. Napadač gostiju u 17. minuti natjerao je Musa na grešku te je loptu poslao u svoju mrežu. Traore je pokrenuo i akciju u kojoj je vratar Radoš srušio protivničkog igrača i zaradio crveni karton. Naravno, s bijele točke Šehić je bio precizan i praktički osigurao gostima pobjedu.

Ipak, Sesvećani se nisu predavali i u drugom poluvremenu pokušali su sve da stignu do izjednačenja. Na njihovu žalost, Čižmek je propustio prvu veliku prigodu jer imao je prigodu zabiti sa 11 metara. Iako u igračkom manjku i rezultatskom zaostatku, ni taj ih promašaj nije pokolebao. Nastavili su domaćini pritiskati, pa čak i loviti nemoguće prigode. Iz jedne takve, kada je spasio već izgubljenu loptu, Guja je uspio gurnuti za 1:2. Potom su domaćini tražili još jedan penal, ali pomoćni sudac je korigirao odluku suca Krečka. Mus se u 80. minuti iskupio za autogol te je svojoj momčadi donio izjednačenje i nagradu za sav trud.

SLAVEN BELUPO - KARLOVAC 1:3
0:1 Pamić (13')
1:1 Jurić (29')
1:2 Pamić (38')
1:3 Paracki (62')

Nogometaši Karlovca stigli su i do treće uzastopne pobjede. I to ne bilo gdje - nego kod Slaven Belupa u gostima. U odličnoj utakmici, Karlovčani su otpočetka jurnuli prema domaćinima, a u 13. minuti Pamić je takav pristup i konkretizirao. Nadu domaćinima vratio je Jurić u 29. minuti.

U drugom dijelu opet je viđena dominacija gostiju i da je strijelac trećeg gola Paracki bio prisebniji, pobjeda Karlovca mogla je biti uvjerljivija.

OSIJEK - MEĐIMURJE 3:1
1:0 Barišić (28')
1:1 Golubović (61')
2:1 Miličević (68')
3:1 Barišić (81')

U Gradskom vrtu, na veliko nezadovoljstvo Kohorte radom uprave kluba, Osijek je ipak uspio upisati prvu ovosezonsku pobjedu. A do nje je momčad Tomislava Steinbrücknera stigla na ne baš lagan način. U prvom poluvremenu, osim vodstva do kojeg su došli preko Barišića, domaćini su najčešće prijetili preko mladog Škorića. No vratar Banović uspješno je zaustavljao njegove udarce. U drugom dijelu, gosti iz Čakovca postali su kudikamo opasnija momčad pa je i izjednačenje stiglo sasvim zasluženo.

Trener domaćih bio je prisiljen mijenjati igrače i sa svojim je zamjenama pogodio. Miličević, koji je ušao samo koju minutu ranije, u 68. minuti prekrasnim je udarcem svladao Banovića. Prigodu za izjednačenje imao je Bubalo, ali s pet metara jednostavno nije bio - prisebniji. Do kraja utakmice, Barišić je ipak još jednom zabio i donio koliko-toliko mira svojim suigračima.

LOKOMOTIVA - CIBALIA 2:0
1:0 Bule (11')
2:0 Jelić (16')

Lokomotiva je napokon dočekala da bude nekome domaćin. Istina, ne na svome terenu na Kajzerici, već na Dinamovom travnjaku. I to se pokazalo kao sretan dolazak jer su 'lokosi' uspjeli svladati do tog trenutka drugoplasiranu Cibaliju. I to gotovo bez problema, pa je konačnih 2:0 i premala razlika. S time što se napadač Lokomotive Nino Bule popeo i na ljestvici strijelaca i dijeli prvo mjesto s Mandžukićem.

VARTEKS - ZAGREB1:0
1:0 Mumlek (80' - 11m)

Pomlađena Besekova momčad, baš kao i Karlovac, stigla je do trećeg uzastopnog uspjeha. No nimalo lako. Jer osim što u prvom dijelu nisu odigrali, baš kao ni gosti, ništa posebno, u drugom su se dijelu 'čupali'. Ustvari ne svi, nego vratar Krklec koji je održavao Varteks na životu. Naime, mladi varaždinski vratar u nekoliko je navrata spašavao suigrače, a najčešća mu je prijetnja bio bivši 'varteksovac' Davor Vugrinec, ali i 'mr. promašaj' Vuk. Bilo bi nekorektno ne spomenuti mu vršnjaka Mumleka, koji je opasno prijetio iz slobodnjaka, ali i bio priseban u 80. minuti, kada je sudac Svilokos opravdano pokazao na bijelu točku. Istina, bio je to peti jedanaesterac protiv Zagreba u dosadašnjih pet utakmica, ali ovoga puta sudačkoj odluci nema prigovora.

Zagreb je tako nastavio crni niz i ukopao se na posljednjem mjestu tablice, bez ijednog osvojenog boda.

Igrano u petak:
INTER - ŠIBENIK 0:1

U nedjelju igraju:
ZADAR - DINAMO (20 sati)
RIJEKA - HAJDUK (20.15 sati)