PRVA HNL - SUBOTA

Slaven traži 'skalp' neporaženog Karlovca

22.08.2009 u 07:00

Bionic
Reading

Ovaj vikend je na rasporedu peto kolo T-Com Prve HNL. U subotu će na travnjak istrčati deset klubova, Inter i Šibenik su svoj susret odigrali u petak, a u nedjelju su dvoboji Zadar – Dinamo te Rijeka – Hajduk

CROATIA S. – ISTRA 1961 (20)

U Croatiji se ne zna tko pije, a tko plaća. Od prošle sezone puno toga se nije promijenilo u organizaciji, a Sesvećani su još uvijek u potrazi sa trenerom. U takvoj atmosferi nije lako ni momčadi koju muče i ozljede. Istranima je najveći problem realizacija, jer napadačima nikako da krene. Izuzetak je jedino Asim Šehić, brzonogi golgeter koji će biti najveći adut gostiju. Inače, susret se igra u Kranjčevićevoj.

OSIJEK – MEĐIMURJE (20)

Iako statistika Čakovčana u Gradskom vrtu nije loša, jer su u četiri od sedam utakmica izašli neporaženi, brojke sugeriraju da je Međimurje u posljednja tri susreta razbijeno, a primili su 13 golova. U Osijeku nema pocrvenjelog Pranjića, a upitni su zbog ozljeda Knežević, Primorac i Todorčev. Kod gostiju izostat će Kovač (crveni karton) i Vuka (ozljeda).

SLAVEN BELUPO – KARLOVAC (20)

Novi prvoligaš Karlovac još ne zna za poraz, ali sada je njihov niz na dosad najtežem iskušenju. Koprivnica je poznata kao neosvojiva utvrda gdje je ove sezone već pao Hajduk. Kod Slavena Belupa ozljede su iz sastava izbacile Delića, a najvjerojatnije i Vojnovića, dok gostujući strateg Pamić ima slatke brige, jer su mu svi igrači na raspolaganju.

LOKOMOTIVA – CIBALIA (20)

Pobjedom nad Zagrebom Lokomotiva si je podigla samopouzdanje, a momčad Roya Ferenčine sada s optimizmom dočekuje najugodnije iznenađenje prvenstva Cibaliju. U boj na Maksimiru domaćin će istrčati bez Vile i Šimića. Cibalia se uoči petog kola kompletirala i nedostaje samo Bagarić. Vinkovčani imaju najbolju obranu prvenstva i neprobojna zadnja linija je njihov najveći adut.

VARTEKS – ZAGREB (20)

Stari rivali koji su u HNL-u u Varaždinu odigrali 24 utakmice. Varteks je uspješniji s 12 pobjeda, pet puta je u 'baroknom gradu' završilo neodlučeno, a 'pjesnici' su se sedam puta osladili gostujućim trijumfom. Kod 'krojača' nema Prahića kao ni Smrekara, ali u Zagrebu je stanje puno gore, kartoni su iz sastava izbacili Parlova i Jugovića, a ozljede su dovele pod znak pitanja nastup vratara Škorića te Pavlovića. Osim toga, gosti su i pod većim pritiskom jer još nemaju ni boda.

Igra se u nedjelju:

ZADAR – DINAMO (20)
RIJEKA – HAJDUK (20.15)