BIJELI U VELIKOJ KRIZI

Španjić: Hajduku treba netko s ugledom i autoritetom

16.08.2009 u 12:13

Bionic
Reading

Nakon još jedne blijede utakmice i prosipanja novih bodova vršitelju dužnosti trenera Jošku Španjiću ne preostaje ništa doli pronaći barem sitna zadovoljstva u tome što se Hajduk od 0:2 vratio do 2:2 i osvojio barem jedan bod

Zaprešićki Inter je na Poljudu polučio remi, no mogao je i pobijediti. Na kraju je Hajduk na jedvite jade izvukao neodlučeno, no igra bijelih je i dalje loša.

'Nadam se da smo barem malo uspjeli smanjiti bol svojim navijačima, no svi smo svjesni da to nije bila utakmica koju ćemo pamtiti. Nismo ispunili zadatke koje smo dogovorili u svlačionici, nismo bili agresivni, niti napali protivnika na njegovoj polovini terena. Ulaskom Cernata htjeli smo dobiti potez, zadnji pas, no nije nam uspjelo', pojasnio je Španjić.

Na pitanje zašto Cernat uopće igra ako je nespreman odgovorio je: 'Nismo u situaciji da takvog igrača maknemo u stranu.'

Bilo je prijedloga iz novinarskih redova da se žrtvuju dvije utakmice i da se momčad u ta dva tjedna fizički pripremi za nastavak prvenstva, no Španjić se nije složio s tim prijedlogom.

'Hajduk ne može žrtvovati ni prijateljsku utakmicu, a kamoli prvenstvenu i takvo nešto ne dolazi u obzir. Ja sam svjestan da sam tu još neko vrijeme i da će biti doveden novi trener koji će procijeniti što i kako dalje. Hajduku treba čovjek od ugleda i autoriteta i vjerujem da neće proći dugo vremena da takav bude doveden', rekao je Španjić. Smatra da će biti puno bolje već u Rijeci, kada se momčadi priključe braća Sharbini.

'Njih dvojica će nam puno pomoći, oni su velika pojačanja za Hajduk i nadam se da će debitirati već u Rijeci. Oni mogu pomoći da prebrodimo apatiju koja je zahvatila momčad i zbog koje ne pružamo igre koje objektivno ova momčad može i mora pružati', zaključio je Španjić.