UZ SILNE KOMPLIKACIJE

Kraj sapunice: Braća Sharbini predstavljena na Poljudu

13.08.2009 u 16:41

Bionic
Reading

Trakavica oko braće Sharbini napokon je završila njihovim potpisom za Hajduk u četvrtak. Dugi i složeni pregovori su završili te su Ahmad i Anas Sharbini od četvrtka novi članovi Hajduka. Ahmad će nositi broj 9, a Anas 99

Očito da odlazak Anasa i Ahmada Sharbinija iz Rijeke ne može proći bez peripetija. Prvo je Anasu propao dolazak u Dinamo, nakon toga se javio Hajduk, no i to se u posljednji tren zakompliciralo. Menadžer braće Sharbini, Ugarković, doputovao je iz Minska u Split, no tvrdi da on nema veze s ovim transferom. Već se činilo da će sve propasti, no na kraju je prelazak braće Sharbini u Hajduk ipak realiziran.

Predstavljanje braće Sharbini na Poljudu bilo je najavljeno oko 14 sati, no zbog svih silnih komplikacija, ali i kašnjenja iz Rijeke, nove akvizicije Hajduka predstavljene su oko 16 sati.

Ni samo predstavljanje nije moglo proći glatko. Pod cenzorskom palicom Željka Keruma, Joška Svaguše i glasnogovornika Davora Pavića većina pitanja ostala je bez odgovora, pa i ono zbog čega je Ugarković odustao od transfera, premda je Mamić u posljednji tren pokušao minirati transfer, iz čega se dalo zaključiti da je Ugarković držao njegovu stranu.

Braća Sharbini izrazila su zadovoljstvo dolaskom na Poljud. Stariji brat, Ahmad je rekao:

'Zadovoljan sam što smo došli u Split, u punoj smo formi i jedva čekamo zaigrati. Primljeni smo u klubu kao velike zvijezde i očekujem da ćemo uzvratiti dobrim igrama.'

Anas je dodao da je dolazak u Hajduk korak naprijed u njihovim karijerama.

'Dolazim u veći klub, igrat ću veće utakmice i jedva čekam službeni nastup. Ne bih komentirao prošlost, nemojte me pitati ništa za prelazak u Dinamo, osjećam da sam 15-20 kila lakši sad kad sam potpisao ugovor', rekao je Anas, na što je gradonačelnik Splita Željko Kerum povikao: 'Bravo, mali!', a društvo okupljeno oko njega zapljeskalo.

Nakon pitanja o primanjima, reagirao je Kerum: 'Novinari samo provociraju, prekidaj ovo', rekao je glasnogovorniku Paviću koji je 'odsvirao kraj'.

Hajduk je od četvrtka i službeno dobio savjetnika za struku. To je, kako se i očekivalo, Ivica Šurjak, koji nije želio komentirati svoj povratak u klub. Rekao je tek da pod njegovim vodstvom Hajduk mora osvojiti barem dva prvenstva, a ako se to ne dogodi, više ga nitko neće vidjeti u Hajduku.

Braća Sharbini potpisala su četverogodišnje ugovore s 'bilima', Anas će nositi dres broj 99 i zarađivati 400 tisuća eura po sezoni, a brat Ahmad nasljeđuje Kalinićevu devetku. Njegov ugovor se procjenjuje na oko 200 tisuća eura po sezoni.