U ZAGREBU 1500 ŠKOTA

Utakmice Dinama i Heartsa su visokog rizika

12.08.2009 u 17:06

Bionic
Reading

U srijedu je Maksimirsku 128 posjetio John Boag, predstavnik škotskog Heartsa s kojim će Dinamo odmjeriti snage 20. i 27. kolovoza u sklopu 4. pretkola Europske lige

Predstavnik škotskog premijerligaša John Boag i direktor 'modrih' Vrbanović usuglasili su sve pojedinosti susreta koji će se odigrati u Zagrebu i Edinburghu. Škoti očekuju da će na utakmicu u Zagrebu doći između 1000 i 1500 njihovih navijača, koji se izuzetno vesele dolasku u Hrvatsku koju smatraju velikom nogometnom nacijom i atraktivnom turističkom destinacijom.

Dogovoreni su svi oblici suradnje vezani uz navijače, dolazak momčadi, smještaj, kao i razmjena svih raspoloživih informacija.

Inače, u Maksimirsku 128 stiglo je pismo iz Uefe u kojem stoji da će za obje utakmice sa škotskim Heartsom biti imenovan 'security officer', što znači da UEFA ove utakmice smatra utakmicama visokog rizika. Stoga je od izuzetne važnosti uska suradnja klubova, koja se pokazala uspješnom na primjeru Red Bull Salzburga.

I za kraj, iz kluba su izvijestili da je Damir Vrbanović od 11. kolovoza postao potpredsjednik Komisije za natjecanja UEFA-e, čiji je član od 1993.