VRUĆE U RIJECI

Rijeka svladala Zagreb, Armada protestirala

09.08.2009 u 21:34

Bionic
Reading

Na dan kada je u epicentru grada na Rječini bio propali transfer Anasa Sharbinija u Dinamo, nogometaši Rijeke u trećem su kolu HNL-a dočekali Zagreb. Teškom mukom izborili su pobjedu od 3:1 i vrijedna tri boda, dok su navijači vodili svoju bitku

Armada se ispred stadiona okupila da bi upravi poručila da ne podržava mogućnost prodaje najboljih igrača izravnim konkurentima u ligi, a svoje su nezadovoljstvo iskazivali i pogrdnim povicima predsjedniku kluba Frančiškoviću tijekom samog dvoboja.

Na travnjak su Riječani istrčali bez braće Sharbini, Križmana, Cerića i Mohorovića, no u prvih 30 minuta bili su dominantne figure na terenu. Povela je Rijeka u devetoj minuti, nakon što je korner Fernandeza u gol pretvorio Budicin, a izjednačio je Pejić dalekometnim udarcem u 38. minuti.

Rijeka je i u nastavku počela ambicioznije, a ključni trenutak dvoboja bila je 59. minuta. Tada je Zagrebov igrač Oršulić zbog prekršaja na Štroku dobio drugi žuti karton, da bi zbog prigovora sudac Kovačić odmah nakon toga izravno isključio Parlova.

Devetorica Zagrebaša nisu se dugo uspješno branila, već u 61. minuti Štrok je ubacio s lijeve strane, a Gerc vratio prednost Riječanima. Unatoč brojčanom nedostatku, Zagreb je stvorio dvije izgledne prilike za 2:2, no Krstanović i Pejić nisu bili precizni. Točka na 'i' došla je u 90 minuti, kada Fernandez s bijele točke postavlja konačnih 3:1.

Nakon tri kola Rijeka je, uz Inter, prvi pratitelj Dinama na vrhu ljestvice sa sedam osvojenih bodova, dok društvo iz metropole još ima nulu na kontu.