POČINJE PROTIV HAJDUKA

Zlatko Dalić preuzeo Slaven Belupo

08.08.2009 u 15:58

Bionic
Reading

Nakon tri trenera koja su u Koprivnici stolovala čitavu sezonu, Milivoj Bračun kofer je spakirao već nakon osam službenih utakmica. Uprava Slavena ekspresno je pronašla novo rješenje - novi trener je Zlatko Dalić

Dalić se u dosadašnjem djelu trenerske karijere najviše zadržao na klupi Varteksa iz obližnjeg Varaždina, a u HNL-u je još vodio i momčad Rijeke. U inozemstvu se okušao u Dinamu iz Tirane, a u prvom je mandatu bio i pomoćnik Draženu Ladiću na klupi mlade hrvatske reprezentacije.

'Zahvaljujem se ljudima u klubu na ukazanom povjerenju, ni u jednom trenutku nisam dvojio trebam li preuzeti ovu funkciju. Slaven Blupo je ambiciozna sredina s vrlo dobrim uvjetima za rad, u kojima vjerujem da ću ispuniti zadane ciljeve. Ovaj sastav uvijek je imao prepoznatljivu igru i vjerujem da ćemo je prikazati već sutra protiv Hajduka', bila je uvodna riječ novog stratega donedavna hrvatskog predstavnika u Europi.

Sportski direktor kluba Rajko Magić naglasio je da je uvjeren da će Belupo s Dalićem, mladim ali i iskusnim stručnjakom, ostati u vrhu hrvatskog nogometa. Potvrdio je da očekuju nastavak niza izlazaka na europsku scenu.