PREDSTAVLJEN MEDIJIMA

Kalinić: Da je u Hajduku dobro stanje, ni ja ne bih bio tu

04.08.2009 u 11:48

Bionic
Reading

U utorak ujutro na Poljudu je i službeno predstavljen novi trener 'bilih' Ivica Kalinić. Bivši trener Šibenika zasjeo je na vruću klupu nakon Mišine ostavke, i sam iznenađen brzinom razvoja situacije

Ivica Kalinić u ponedjeljak je imenovan novim trenerom Hajduka, a dan kasnije se predstavio sedmoj sili.

'Mora proći nekoliko dana da se srede dojmovi i sve sjedne na svoje mjesto. Ja nisam čovjek od velikih riječi, uostalom - teško je bilo što reći prije nego što porazgovaram s igračima. Da je bio idealan moment i dobro stanje, sigurno da ni ja ne bih bio ovdje. Poznajem momčad isključivo preko televizijskih prijenosa i trokut turnira odigranog nedvano na Poljudu', pojasnio je novi trener 'bilih' koji će prvi trening s novom momčadi odraditi u utorak navečer u 19 sati.

Što se tiče obaveza koje mu slijede, ona najvažnija je već u četvrtak kada 'bili' očekuju utakmicu sa Žilinom u kojoj će tražiti prolazak u nastavak kvalifikacija za Europsku ligu:

'Nisam sebi postavio nikakav imperativ, nisam tip koji će nešto bubnuti i ostati živ. No, isto tako, napravit ću sve da prođemo Žilinu.'

Kalinić se osvrnuo i na svoju bivšu momčad koju je, kaže, ostavio u dobrom stanju.

'Šibenčani su ljuti, ali ne vjerujem da mi mogu nešto pretjerano zamjeriti. Znam da respektiraju moju želju da jednoga dana postanem trener Hajduka, a puno dobrih stvari smo napravili u posljednje dvije sezone. Siguran sam da je to samo prva reakcija i da će ih ljutnja proći', rekao je Kalinić i dodao da bi se uskoro trebao naći s Antom Mišom da bi razmijenio iskustva te dodao da neće imati nikakvih prepreka oko eventualne suradnje s Tomislavom Ivićem kojem je povjerena uloga glavnog savjetnika Uprave.

'Bio sam Ivićev igrač i pomoćni trener i ne vidim da bi tu trebalo biti ikakvih problema. Uostalom, tek trebamo definirati kako će ta suradnja izgledati', zaključio je novi trener splitske momčadi.