HAJDUK TRAŽI TRENERA

Peroš: Već smo kontaktirali potencijalne kandidate

03.08.2009 u 08:54

Bionic
Reading

Mišina ostavka za neke je možda bila očekivana, za druge nije, a čelni ljudi Hajduka nisu imali spremnu zamjenu, pa su momčad do daljnjega povjerili Jošku Španjiću

Pomoćni trener Hajduka Joško Španjić vodit će trening u ponedjeljak ujutro, a u međuvremenu će uprava Hajduka pokušati pronaći dugoročno rješenje. Podsjetimo se, u listopadu prošle godine i Miše je sjeo na klupu Hajduka kao privremeno rješenje, kada je Goran Vučević dao neopozivu ostavku.

Za razliku od Miše kojeg je tada očekivao kup ogled s Konavljaninom, Hajduk u četvrtak očekuje uzvratni ogled sa slovačkom Žilinom, koji Hajduk jednostavno ne smije izgubiti. Nakon dugog vijećanja u nedjelju navečer iz službenih prostorija izašli su čelnici kluba, a predsjednik Mate Peroš je potvrdio da će Španjić do pronalaska trajnog rješenja voditi momčad.

'O Mišinoj ostavci nismo razgovarali jer je ona neopoziva i tu se više nema što razgovarati. Momčad će u međuvremenu voditi Joško Španjić, a već smo stupili u kontakt s nekima od potencijalnih kandidata. Također, igrači će biti kažnjeni za ovo što su pokazali protiv Zadra', rekao je Peroš, ne želeći otkriti o kome je riječ.

I prije Mišinog odstupanja kao mogući kandidat za njegovog nasljednika spominjao se Zlatko Dalić, kao i Ivica Kalinić koji uspješno brodi sa Šibenikom. Ne treba zanemariti ni Zorana Vulića koji se već nekoliko puta vraćao na klupu Hajduka i uvijek je spreman pomoći.

Uoči sezone spominjao se dolazak Luke Peruzovića na mjesto savjetnika Anti Miši, no nakon kraćeg razmišljanja Peruzović je odbio savjetničku ulogu uz pojašnjenje da je on isključivo trener. S obzirom na predstojeće promjene u klubu, kada se očekuje da Grad Split dokapitalizacijom postane većinski vlasnik te kad gradonačelnik Željko Kerum najavljuje promjene u kadrovskoj strukturi Hajduka, nije nemoguće da se blizu prve momčadi nađu i Ivica Šurjak i Igor Štimac, a ovog potonjeg neki bi voljeli vidjeti i na klupi.

Bilo koga da odaberu, tome neće biti lako jer dolazi, kako to vole u Splitu reći, u kašetu brokava. Nakon dva kola Hajduk zaostaje za Dinamom pet bodova, a predstoji mu uzvratni ogled sa Žilinom. Najgore od svega, momčad je u nokdaunu i pitanje je koliko brzo će se dignuti.