BLAMAŽA SPLIĆANA

Zadar dobio Hajduk na praznom Poljudu

02.08.2009 u 22:03

Bionic
Reading

Hajduk u prva dva kola novog prvenstva još nije zabio pogodak, a bodove rasipa protiv nominalno slabijih suparnika. Zadar je na Poljudu pobijedio 1:0, a u drugom nedjeljnom noćnom susretu Cibalia je nadvisila Slaven Belupo 2:0

Splitski nogometaši u prva dva kola novog prvenstva još nisu zabili pogodak. Jedini gol koji je išao na njihov konto bio je djelo Osječana koji su tako anulirali svoje vodstvo i Hajduku kao na pladnju ponudili remi. Bilo je to u prvom kolu T-Com Prve HNL, a već tjedan dana kasnije novu sramotu momčadi koju vodi Ante Miše nanio je Zadar pobijedivši na praznom Poljudu sa 1:0.

Hajduk je igrao pred sablasno praznim tribinama zbog uvredljivih transparenata koje je Torcida objesila krajem prošlog prvenstva i u takvom ambijentu 'bili' se nisu snašli. Igrali su protiv Zadrana vrlo loše, beskrvno, kao da je nasuprot njih trećeligaška momčad koja će izvjesiti bijelu zastavu već na ulazu u Dugopolje. Kao da hajdukovcima Zadar već nije dijelio lekcije...

U drugom kolu novog prvenstva Hajduk je zavio u crno Edin Šaranović pogotkom u 68. minuti. Da bi stvar po Mišu bila gora, samo dekoncentraciji jedinog strijelca na utakmici i izuzetno raspoloženom Subašiću može zahvaliti što je njegova momčad izgubila samo 0:1.

U drugoj od dvije posljednje utakmice drugoga kola T-Com Prve HNL u Vinkovcima je domaća Cibalia nadvisila Slaven Belupo sa 2:0 i tako Koprivničanima zadala dosta glavobolja uoči europskog uzvrata protiv Triomsoa. Strijelci za domaćine bili su Ninoslav Parmaković i Ivica Baraban, a Slaven Belupo je od 63. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Alena Marasa.