2. KOLO T-COM PRVE HNL

Rijeka uzela bod i bez braće Sharbini

02.08.2009 u 19:50

Bionic
Reading

Rijeka je u Varaždin doputovala bez ozlijeđene braće Sharbini i hrabrom igrom ostvarila remi. Konačnih 1:1 epilog je obostrano dobre igre i nogometaša Varteksa i Rijeke

Nakon neugodnog europskog ispita protiv ukrajinskog Metalista, Rijeka je stigla u vrući Varaždin ne bi li i nakon 2. kola T-Com Prve HNL ostane pri vrhu prvenstvene ljestvice s maksimalnim učinkom. No, Riječani su na megdan Varteksu stigli bez dva najbolja igrača, Anasa i Ahmada Sharbinija, koji su svoje ozljede zaradili upravo u četvrtak, protiv Ukrajinaca. Stoga je sav teret organizacije igre gostiju s Kantride pao na leđa Ramona Fernandeza i Hrvoja Štroka, a napad je predvodio Matija Matko.

S druge strane, i Varažinci su bili nekompletni; treneru Draženu Beseku nedostajali su Smrekar i Brezovac, a k tomu sunce je bilo toliko jako da su uvjeti za igru bili strašno teški. Stoga oko 1.500 gledatelja, a među njima pridošla Armada, nisu mogli očekivati tko zna kakvu kvalitetu igre, no nogometaši na travnjaku su ih itekako ugodno iznenadili.

Obje momčadi ušle su u utakmicu željne nadigravanja, stvarale su prilike, no pogotka u prvom poluvremenu nije bilo. S uzbuđenjima i dobrom igrom obje ekipe nastavile su i u drugom dijelu. Varaždinci su bili nekako konkretniji, a do pogotka su stigli u 54. minuti kad je Mujanović u kontranapadu iskoristio svoju brzinu i golgetersku umješnost i prevario golmana Mancea.

Odmah u idućem napadu, domaći golman Krklec bio je neoprezan i skrivio indirektni udarac u svom kaznenom prostoru, no vrlo brzo se iskupio izvadivši iz svog donjeg desnog kuta loptu koju su mnogi već vidjeli u mreži. Rijeka je nakon primljenog pogotka još malo pojačala tempo, no stjecao se dojam da su ti napadi i terenska nadmoć ipak jalovi.

Ipak, u 67. minuti Vedran Turkalj je dobio jednu dobru loptu u dubinu, pogledao gdje je postavljen suparnički golman i iz dosta teške pozicije, na sedam-osam metara s desne strane pogodio suprotni kut gola Varteksa. Bio je to ipak pomalo iznenađujući pogodak jer do tog trenutka varaždinski stoperi s lakoćom su rješavali sve probleme u blizini svog kaznenog prostora.

Do kraja susreta mreže su mirovale. I jedna i druga momčad dale su sve od sebe ne bi li stigle do pobjedničkog gola, no uvjeti na travnjaku ipak su bili preteški za išta više od 1:1. Rijeka je tako pokazala da zna i može igrati i bez svoj super-dvojca, a Varaždinci da ponovno imaju mladu momčad koja će uz iskusnog Miljenka Mumleka vrlo brzo sazrjeti u ekipu vrijednu poštovanja.