ŽILINSKA POLICIJA

Naši postupci protiv Torcide bili su opravdani

31.07.2009 u 11:21

Bionic
Reading

Dan nakon brutalnog obračuna s Torcidom, policija iz Žiline se oglasila preko svoje glasnogovornice tvrdeći da su ekstremne mjere protiv navijača Hajduka bile opravdane

Brutalnost slovačke policije na svojoj su koži u četvrtak osjetili navijači Hajduka koji su u Žilinu došli ne bi li bodrili svoj klub. Iako imaju zabranu dolaska na gostujuće utakmice, pripadnici Torcide su se preko svojih veza snašli i nabavili karte. No tamošnja policija im nije dopustila dolazak na utakmicu, a Hajdukove navijače su spriječili svim silama. Ponajviše batinama.

Čak 500-tinjak Torcidaša je doputovalo u Žilinu, čiji su se policajci brutalno i agresivno s njima. Sasvim nepotrebno. No tamošnja policija tvrdi da su sve radili opravdano.

'Izvanredne mjere koje su poduzete od strane žilinske policije su bile opravdane. Hrvatski navijači su maltretirali građane satima prije utakmice te su se nalazili u centru Žiline i na putu do stadiona su razbijali i uništavali sve što im se nalazilo na putu. Ugrožavali su živote građana i zbog toga je policija bila prisiljena agresivno reagirati. U sukobu s navijačima osam policajaca je ozlijeđeno', kazala je glasnogovornica tamošnje policije.

Osim iskaza policije, slovački mediji prenose i riječi nekih građana Žiline koji tvrde da su Torcidaši tjerali penzionere da kupe karte te da su neki bili i obučeni u dresove domaćeg kluba da bi se prošvercali na stadion.

U svakom slučaju, žalosno je da je Slovačka na takav brutalan način krenula prema navijačima.