ŠTETA, ŠTE-TA!

Ukrajinski Metalist preplivao Rijeku

30.07.2009 u 22:56

Bionic
Reading

Rijeka je odigrala vrlo dobru utakmicu, no favorizirani Metalist iskoristio je dva poklona domaćina i na Kantridi, uz dosta sreće, stigao do pobjede od 2:1

Uefine kuglice tijekom ždrijeba parova 3. pretkola Europske lige nije bio naklonjen Rijeci. Ukrajinski Metalist bio je veliki favorit i uoči gostovanja na Kantridi, a nakon njega gotovo je nevjerojatno da bi Rijeka mogla proći u naredni krug natjecanja. Metalist je pobijedio s 2:1, ali uz dosta sreće.

RIJEKA - METALIST 1:2 (0:1)
Strijelci: 0:1 Eremenko (43), 1:1 Ah. Sharbini (59), 1:2 Lisenko (85)

Rijeka: Mance, Čagalj, Landeka, Ah. Sharbini, An. Sharbini (Smith, 17), Matko (Turkalj, 80), Štrok (Tadejević 75), Budicin, Pamić, Fernandez, Cerić
Metalist: Gorjainov, Šelajev, Valjajev, Edmar, Eremenko (Olijnik, 65), Lisenko, Pšeničnik (Berezovčuk, 79), Obradović, Maidana, Gueye, Dević (Trišović, 65)

S obzirom na to da je riječ o trećeplasiranoj momčadi ukrajinskog prvenstva prošle sezone, Metalist je u Rijeci odigrao prilično slabo. Ne znamo, možda su Ukrajinci odigrali taman koliko im treba za remi, no na kraju su se osladili pobjedom. Jesu li je zaslužili ili ne, teško je reći, no iskoristili su gosti dvije pogreške domaće obrane i poentirali onako kako to rade velike i iskusne momčadi.

Da će to biti loš dan za Rijeku, ukazivalo je puno toga. Anas Sharbini, glavni motor domaće momčadi, zbog ozljede je napustio travnjak već u 13. minuti, a kad je Eremenko potkraj prvog dijela jednu kontru pretvorio u vodstvo od 1:0 činilo se da Rijeci nema spasa i da je pitanje samo s koliko razlike će izgubiti. No u drugom dijelu Rijeka je igrala sjajno, Fernandez je jako dobro gradio napade svoje momčadi, a Ahmad Sharbini bio plutajuća mina u obrani Ukrajinaca.

Upravo je stariji Sharbini, nakon jednog izvrsnog dodavanja Fernandeza, poentirao za 1:1 sredinom drugog dijela, a kad je Serjeg Valjajev nesportski uzvratio Matku i udario da s travnjaka po nozi i dobio izravni crveni karton, činilo se da će domaćini, nošeni ponovno izvrsnom Armadom, stići do čuda i pobjede nad favoritom. Da se to čudo ne dogodi, kumovala je vratnica koja je spriječila u 85. minuti i drugi gol Ahmada Sharbinija, a u istoj minuti, samo s druge strane igrališta, Lisenko je iskoristio jedna ubačaj s desne strane i između dvojice riječkih stopera poentirao glavom.

Porazom od 1:2, Rijeka će idućeg četvrtka istrčati u Ukrajini i tražiti novo čudo. Realno, do njega može teško, no ako će igrači Metalista i najmanje podcijeniti hrvatskog predstavnika u Europskoj ligi, tada će i čudo biti moguće. Nama se čini da su Ukrajinci podcijenili Riječane i na Kantridi...