ZAPADNI BALKAN

Zamislite da se ovo dogodilo u Hrvatskoj

30.07.2009 u 09:05

Bionic
Reading

Iza austrijskog i hrvatskog nogometnog prvaka je prva runda i, boksačkim rječnikom rečeno, Dinamo ima prednost na bodove. Iako su 'modri' imali priliku i nokautirati 'crvene bikove' iz Salzburga, odluka je ipak prolongirana za idući utorak

Sve ste vidjeli, dinamovce je izdala realizacija i Salzburgov trener Stevens ima rezultat 1:1 i još tjedan dana da dodatno posloži svoje redove te postavi zamku na Maksimiru. Jurčićevi igrači nakon susreta su unisono zaključili da su pokazali da su bolja momčad i da u uzvratu sve ovisi o njima.

Ipak, u oči upada nešto sasvim drugo. Boysi, kojima se preventivno oko vrata stezala omča krivnje, pokazali su zrelost i dostojanstveno bodrili svoj klub. Na veliku žalost blagajnika iz Nyona, gospoda će u ovom slučaju ostati bez ubranih franaka.

'Nisam ga taknuo. Priznao bih, vjeruj mi. Nemam pojma zašto me isključio', slijegao je ramenima Mario Mandžukić kojega je češki arbitar od treće minute 'uzeo na zub'.

Snimka potvrđuje njegove riječi. On nije sudjelovao u naguravanju, 'sukobio' se tek s ubačenom bocom koja ga je pogodila u glavu, odbila se u pomoćnog suca i raskrvarila ga. Službenu osobu! Zamislite da se to dogodilo u Hrvatskoj! Istjerali bi nas iz Europe i pribili nas na stup srama. Ovako je sudac 'mudro' isključio najboljeg Dinamovog igrača i svirao kraj. Genijalac. Nažalost, puna ih je Europa.

'Žalba? Nemoj biti smiješan. Još bi ispalo da su to napravili naši navijači koji su se kamuflirali u Austrijance', sarkastičan je bio visoki Dinamov dužnosnik i potvrdio da se Dinamo ne želi bosti s rogatima. Isti je odgovor ponudio i Jurčićev pomoćnik Tomo Rukavina, za slučaj drugog Mandžukićevog kartona:

'Nema se smisla žaliti. Zapisnik nismo ni vidjeli, a kakvu takvu podlogu za žalbu bi imali kad bi sudac kao razlog za drugi žuti naveo udaranje. Ali oni uvijek napišu da je u pitanju bio prigovor i takav argument nemoguće je osporiti.'

I Denis Glavina tvrdi da ga je Tchoyi, kamerunsko krilo, faulirao prilikom prodora koji je rezultirao pogotkom Zicklera. Detalj koji stavlja točku na 'i' konfuzne salzburške utakmice.

Znači, pojeo vuk magare. Mandžo će uzvrat gledati s tribine (kao i Etto), Austrijanci će se vjerojatno izvući samo s opomenom i priča ide dalje. Fokus se prebacuje na Maksimir gdje Dinamo ima odličnu priliku i treću godinu u nizu izboriti nastup u skupinama. Samo da Boysi nastave jučer zacrtanim tempom i ne daju povoda Uefinoj disciplinskoj komisiji da još jednom pokaže svoja dvostruka mjerila.