MARKETINŠKE AMEBE

Rijeka začepila usta svojim zvijezdama

29.07.2009 u 10:03

Bionic
Reading

Posljednji nastup od četiri hrvatska kluba u europskim natjecanjima ovoga tjedna upisat će igrači Rijeke. U četvrtak u 21 sat, kapetan Ahmad Sharbini povest će momčad na novi travnjak stadiona Kantrida, a s druge strane stajat će sjajni ukrajinski Metalist

Za manje upućene, goste je najlakše najaviti kroz prizmu lanjskih rezultata. U Ukrajini su završili iza Dinama i Šahtara, a u Kupu UEFA su žarili i palili. U pretkolu su izbacili Bešiktaš s ukupnih 4:2, da bi u skupinama uzeli 10 od mogućih 12 bodova, a da pritom nisu primili ni jedan gol. Nije im zabila ni Sampdoria u prvom proljetnom kolu, Metalist je prošao sa 3:0, a tada im se u osmini finala dogodio peh protiv Dinama Kijev. U Kijevu su poraženi sa 1:0, da bi kod kuće poveli sa 3:1 i ispali nakon autogola u 79. minuti. Momčad je ostala na okupu i apsolutni imperativ im je još jedan plasman u fazu natjecanja po skupinama.

S obzirom na to da Rijeka nema ovako impozantan niz, lijepo bi bilo dašak optimizma udahnuti kroz riječi klupskih zvijezda. Igrači Rijeke zaista ne hodaju po oblacima, uvijek se javljaju na pozive i profesionalno održavaju odnose s medijima. Samim time i s javnosti i svojim navijačima.

Tako je bilo i u ovom slučaju, i Ahmad Sharbini i Hrvoje Štrok uredno su podigli slušalice, no i ispričali se. Uprava im ne dozvoljava davati izjave! Igrači nisu krivi, nogometni fiškali, pogotovo oni s viškom kompleksa, vole se staviti u prvi plan i kazniti one koji se oglušuju na naredbe.

Tako će klupski sponzori ostati bez jedne prilike da njihove reklame osvanu u medijima, a igrači koji sigurno imaju svoje nade u prolaz neće moći lijepim riječima privući na Kantridu još pokojeg neodlučnog navijača. Jer, tako je odlučila uprava Rijeke koja je iziritirana medijskim tretmanom nakon poraza u Luksemburgu. Umjesto da se pokriju po ušima, oni se propinju na zadnje noge.

I tako, zaključak može biti samo tvrda realnost. Metalist iz Harkiva je veliki favorit i Rijeci će trebati puno sreće za pozitivan rezultat, makar na svom travnjaku.