HTV NIJE KRIV?

Bez TV prijenosa utakmice Žilina - Hajduk

Bionic
Reading

Iako su se Hajdukovi navijači veselili novim europskim ispitima svog kluba, ovog četvrtka svoje ljubimce ipak neće moći gledati. Osim, naravno, ako ne otputuju na utakmicu u Slovačku. Naime, HTV nije uspio osigurati prijenos

Hrvatska radiotelevizija, koja je trebala prenositi utakmicu u Slovačkoj, nije u mogućnosti emitirati signal jer slovačke televizijske postaje nisu zainteresirane za prijenos, pa ljubitelji Hajduka neće moći gledati utakmicu trećeg pretkola Europske lige između Žiline i Hajduka.

'Slovačke televizijske postaje su odlučile da neće prenositi jer, kako navode u svom priopćenju, riječ je o 'utakmici nižeg ranga'. Nije mi jasna politika slovačke televizije i zbog čega ne pokazuju interes za ovu utakmicu', rekao je za Slobodnu Dalmaciju urednih sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević.

Može li HRT samostalno prenositi utakmicu?
'Ne, pregovarali smo s jednom agencijom u Žilini, ali nemoćni smo. Ispričavam se svim ljubiteljima nogometa, ali ruke su nam vezane te nismo u mogućnosti emitirati signal iz Slovačke.'

Hoćemo li bar imati priliku vidjeti sažetak utakmice u informativnim emisijama?
'Nadam se da ćemo uspjeti angažirati televizijsku ekipu iz Slovačke da dođemo u posjed najvažnijih detalja s utakmice. Ako uspijemo, golove i šanse ćemo prikazati u svojim informativnim emisijama tokom večeri', rekao je Kovačević.