TUČNJAVA ISPRED MAKSIMIRA

Policija privela 23 navijača Dinama

28.07.2009 u 16:28

Bionic
Reading

Najvjerniji Dinamovi navijači, Bad Blue Boysi, podijeljeni u dvije frakcije opet su se međusobno sukobili. S obzirom na jučerašnji Mamićev istup, ništa iznenađujuće. Nažalost, na taj će način, umjesto mnogo važnijih problema Hrvatske kao što je rebalans proračuna, kriminal u državnim institucijama, malverzacije, vlast opet prebaciti pozornost na 'navijače'

Pred maksimirskim je stadionom prije večerašnje utakmice Dinamo - Istra došlo do opće tučnjave, u kojoj je sudjelovalo stotinjak najvjernijih navijača - Bad Blue Boysa. Riječ je o međusobnom obračunu dviju frakcija navijača, koje su podijeljene na 'mamićevce' i 'antimamićevce'.

Bad Blue Boysi su se potukli na raskrižju Maksimirske ulice i Svetica iza 19 sati, a policija ih je ukupno privela 23, devetnaest zbog tučnjave, dvojicu zbog paljenja bengalki, jednog zbog pijanstva, a jednog zbog posjedovanja marihuane.

S obzirom na nedavni istup Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića, koji se na presici pojavio s famoznim popisom 30-ak BBB-a spremnih 'izbaciti Dinamo iz Europe', ništa iznenađujuće.

Prema istom izvoru, 'antimamićevci' su naivno uletjeli u sukob s dvostruko brojnijim protivnikom, koji su naoružani palicama sjedili u obližnjem kafiću.

Nažalost, Bad Blue Boysi su na taj način još jednom došli u prvi plan, u vrijeme kada Vlada pokušava nametnuti harač i skrenuti pozornost na brojne propuste te kada bi se mnogo žešće trebalo govoriti o potezima vlastodržaca.