ODLAZI ZA 6,5 MILIJUNA EURA

Kalinić i Hajduk prihvatili Portsmouthovu ponudu

25.07.2009 u 13:44

Bionic
Reading

Nikoli Kaliniću ispunila se želja te napušta splitski Hajduk. Novi Kalinićev klub bit će engleski Portsmouth, u kojem već igra Niko Kranjčar

Iako se pretpostavljalo da bi Nikola Kalinić mogao postati član 'mornara', od danas je to i definitivno. Naime, u jednom splitskom hotelu čelnici Hajduka i predstavnik Portsmoutha Ralph N'Kono dogovorili su da Hajduku pripadne šest i pol milijuna eura odštete, dok se Kalinić u društvu svog menadžera Tome Ercega dogovorio za godišnju plaću od 1,2 milijuna eura.

Kalinić će početkom sljedećeg tjedna otputovati u Portsmouth gdje će potpisati četverogodišnji ugovor te se upoznati s trenerom Paulom Hartom i suigračima. Na njegovu sreću, privikavanje na ovaj grad i klub neće mu biti posebno teško, jer će imati veliku podršku u suigraču iz reprezentacije Niki Kranjčaru, koji među 'mornarima' ima poseban status.

'Nadam se da bi idući tjedan ugovor trebao biti potpisan te da će Kalinić postati naš novi član. Riječ je o velikom pojačanju, vrlo talentiranom igraču pred kojim je velika karijera', rekao je N'Kono, a predsjednik Hajduka Mate Peroš potvrdio da će se čelnici ovih dvaju klubova naći još jednom, za dva-tri dana, nakon što oba kluba i službeno potvrde dogovor postignut u Splitu.