STAV NAVIJAČA

BBB: Mamić svojim ponašanjem šteti klubu, ne mi

24.07.2009 u 16:16

Bionic
Reading

Nije dugo trebalo čekati na reakciju dijela Bad Blue Boysa na optužbe izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića da je klub talac skupine huligana čija imena, tvrdi, on zna. Dio BBB-a tvrdi da je zapravo klub Mamićev talac te da su oni protiv bilo kakvih incidenta jer vole svoj klub

U petak popodne na konferenciji za novinare u Maksimiru Zdravko Mamić oštro se obrušio na dio navijača za koje tvrdi da su huligani te da su se zakleli da će svojim incidentima izbaciti Dinamo iz europskih natjecanja.

Samo nekoliko sati nakon Mamićevog izlaganja razgovarali smo s bivšim članovima rukovodstva Udruge navijača iz Draškovićeve koji su željeli da javnost čuje i njihovu stranu priče. Kako tvrdi – oni su protivnici bilo kakvih problema koji bi stajali Dinamo ugleda ili izbacivanja jer su navijači koji vole svoj klub.

'Ne samo da smo protiv incidenata koji štete Dinamu, već ćemo sve napraviti da spriječimo svaki incident koji bi štetio našem voljenom klubu. I nadamo se da do takvog nečeg nikad neće ni doći. Mi uopće ne želimo pričati o incidentima jer smo apsolutno protiv toga', kazali su nam.

Članovi bivšeg rukovodstva Udruge navijača iz Draškovićeve smatraju da je baš Zdravko Mamić kriv za lošu reputaciju kluba.

'Smatramo da je upravo Mamić svojom reputacijom i privatnim ponašanjem naštetio klubu. Pa baš je on u Auxerreu 1994. godine davio delegata utakmice i na kraju optužio nas', smatraju.

Što se tiče opaske Mamića da 30-ak huligana želi izbaciti Dinamo iz Europe, dečki su skočili kao opečeni.

'Ako je Mamić toliko dobro upućen u imena tih huligana, neka njihova imena preda policiji. Pitamo dotičnog gospodina tko je on da apelira, umjesto da to sve prepusti organima zaduženim za to. Bilo bi mu bolje da gleda da svojim ponašanjem i svojim zadiranjem u navijače ne šteti klubu', kažu navijači te nastavljaju:

'Izvršni dopredsjednik je sebi namjestio novo rukovodstvo u Draškovićevoj od kojih pojedinci imaju podeblji kriminalni dosje. No, kao ni Mamić, ni mi ne želimo prozivati nikoga. Ujedno, on je i najveći krivac što je došlo do par fizičkih incidenata između samih BBB-ova pretkraj prošlog prvenstva, a s kojima javnost očito nije upoznata', smatraju te zaključuju:

'Neka Mamić zna – neke stvari se ne mogu kupiti novcem niti se neke navijače može kupiti novcem.'

U svakom slučaju, nakon razgovora s njima, jasno je da je jaz među dvjema stranama velik. Nažalost, prevelik. A jedini tko ovdje ispašta je klub.