AMATERI NA KANTRIDI

Rijeka odlučna: Pokazat ćemo im tko smo

23.07.2009 u 11:33

Bionic
Reading

Riječanima još zvoni pljuska koju su dobili u gostima kod luksemburških amatera s grbom Differdangea na prsima i igrači trenera Rubčića odlučni su u nakani da na Kantridi vrate dio poljuljanog samopouzdanja

Pogotkom Piskora Differadange je prije sedam dana upisao povijesnu pobjedu od 1:0 protiv Rijeke i s prednošću dolazi na uzvrat drugog pretkola za Europsku ligu. Čeka ih ranjena Rijeka koja, osim na tom dvoboju, nije zabila ni u četiri pripremna dvoboja i traži brz izlazak iz realizacijske krize.

'Nikome ne ide gol, ali sad će se otvoriti. Tamo smo igrali s nekom loptom s kojom u životu nisam igrao, ali doma nam je sve poznato i gostima ćemo brzo pokazati gdje su došli. Na Kantridi smo mi gazde', najavljuje dvoboj za službenu stranicu Rijeke Anas Sharbini.

Stoper Tarik Cerić još je konkretniji.

'Recept je vrlo jednostavan. Trebamo ih stisnuti od prve akcije, u početnih deset minuta
zabiti gol i olakšati si put prema uvjerljivoj pobjedi. Nas trojica ćemo ostati iza, svi ostali idu u napad', rezonira branič i predaje riječ treneru Rubčiću koji je izlaganje započeo sjećanjima na prvi susret:

'Moramo zgusnuti linije, a bočni igrači trebaju raditi konstantan pritisak. Mi smo i u prvoj utakmici stvorili deset prilika, ali realizacija je bila vrlo loša. Moramo se vratiti u ritam iz prošloga proljeća i početi zabijati. Još smo 'teški' od priprema, otkazane su nam dvije ključne pripremne utakmice, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih napadača da brzo zabijemo gol i mirno krenemo prema prolazu.'

Dvoboj na Kantridi počinje u 21 sat, sudi Azerbejdžanac Alijev, a gosti su nakon velikih problema s dobivanjem godišnjih odmora (svi oni rade dnevne poslove) uspjeli skupiti igrače i dolaze u gotovo punom sastavu. Nedostajat će tek strijelac jedinog pogotka iz prvog dvoboja zbog ozljede prepona.