RISKANTNA IGRA

Hajduk ne želi Kalinića prodati na rate

21.07.2009 u 19:21

Bionic
Reading

Zastupnik Nikole Kalinića Tomislav Erceg sastao se s predsjednikom Hajduka Matom Perošem na Poljudu i upoznao ga s ponudom Reala iz Zaragoze za najboljeg splitskog strijelca

Čelnici Zaragoze spremili su Hajduku šest milijuna eura odštete, nisu ih spremni isplatiti odjednom, nego dva milijuna odmah te po dva milijuna na početku sljedeće dvije sezone. Mati Perošu ta se ponuda nije svidjela na prvi pogled, pa je poručio Ercegu da još malo omekša stav Zaragoze i da novac uplate ili odjednom ili u najviše dvije rate, nakon čega bi Kalinića pustili.

Jasno je da je došlo do odlučnih trenutaka te da će Kalinić zasigurno u inozemstvo, a Hajduk pokušava u posljednjim trenucima izvući što više. Navodno se čak ni u upravi kluba ne slažu. Dio njih bi Kalinića pustio pod bilo koju cijenu i odmah, a dio njih želi zadržavati splitskog golgetera i osigurati što bolje uvjete, jer je do kraja prijelaznog roka ostalo još više od mjesec dana.

Ipak, čekajući riskiraju da izgube još koji milijun. Prisjetimo se, ne tako davno je Valencia došla u Split s ponudom od sedam milijuna koju je Hajduk glatko odbio. Vrijedi li Kalinićevo proljeće jedan milijun eura, suvišno je i pitati.

Uprava kluba i Nadzorni odbor odbili su i ponudu turskog Trabzonspora za Dragu Gabrića uz objašnjenje kako je on jedan od ključnih igrača splitskog kluba te da ovo nije trenutak prikladan za osipanje i slabljenje momčadi.

'Hajduk želi što spremniji i snažniji dočekati početak sezone, a ambicije su svima poznate, osvojiti naslov prvaka i ući u Europsku ligu', poruka je čelništva 'bilih'.