'MODRI' U TREĆEM PRETKOLU

'Latinosi' dodavali, domaći zabijali – Dinamo prošao

21.07.2009 u 16:23

Bionic
Reading

Nakon neuvjerljive predstave u Armeniji, Dinamo je na svom terenu donekle isprao gorak okus, slavio sa 3:0 i rutinski izborio nastup u trećem pretkolu Lige prvaka

Rezultatski je ovaj dvoboj riješen bez tegoba, no bilo bi pogrešno zaključiti da je Dinamo posao obavio manirom rutinera. U prvih pola sata Armenci su uspješno parirali na sredini terena i povremeno bili vrlo opasni. U sedmoj minuti Lovren je ipak uspio očistiti jednu opasnu situaciju pred Butinom, a Dinamovi igrači su u tom razdoblju još nekoliko puta pružali gostima priliku da otvore opasne kontre. Srećom, Pjunik nema 'haklera', dovoljno su nepovezani da ni izbliza nisu prihvatili ponuđeno.

I tada je došla 30. minuta, ubačaj Moralesa s desne strane, Mandžukić je s ruba peterca proslijedio iza leđa vratara Hovanisjana i praktički odlučio pitanje prolaza.

U drugom poluvremenu promjena rezultata došla je nakon novog dodavanja Moralesa. U 60. minuti njegov je kratki pas prizemnim udarcem sa 20 metara realizirao Badelj. Točku na 'i' u 66. minuti glavom je stavio Lovren na dodavanje Sammira.

Bila je to jedna od utakmica koja će se brzo zaboraviti, a dio neuvjerljivog dojma Jurčićeve momčadi treba pripisati i nedovoljnoj uigranosti, standardnoj za ovaj dio sezone.

Iako su u posljednjih deset minuta propustili do kraja 'natovariti' protivnika, trener 'modrih' može biti zadovoljan realizacijom koja je prije ovih 90 minuta bila njegova najveća briga. Susret se igrao pred praznim tribinama, ne ponovilo se nikad. Iako na stadionu ionako ne bi bilo više od pet-šest tisuća navijača, nogomet se ipak igra zbog gledatelja i bez njih gubi smisao.

U srijedu će Dinamo saznati svojeg protivnika jer u Irskoj igraju Bohemians i Red Bull Salzburg, a prva utakmica je završila 1:1.