DVIJE GODINE NA POLJUDU

Smoje: Dolazak u Hajduk mi je iskorak u karijeri

20.07.2009 u 13:10

Bionic
Reading

Hajdukovci nisu dugo čekali, nakon ozljede Ante Aračića angažirali su Osječanina Ivu Smoju da im učvrsti zadnju liniju potpisavši s njim dvogodišnji ugovor

Sve se odvilo filmskom brzinom, čim se Aračić ozlijedio na subotnjem trokut turniru, Fredi Fiorentini se primio telefona i nazvao Smoju.

'Bilo je 23.15 i rekao mi je da se odmah zaputim u Split. Nisam dugo razmišljao, prihvatio sam ponuđene uvijete i evo me u Splitu', kaže Ivo koji je u prošlosezonskoj utakmici u Gradskom vrtu u pobjedi Osijeka protiv Hajduka bio jedan od najboljih igrača u svojoj momčadi:

'Sportaš sam i meni je najvažnije da momčad pobjeđuje, zato sam i igrao kao i uvijek i davao sve od sebe. Sad na to ipak gledam malo drukčije, da je Hajduk tada pobijedio, igrali bismo u kvalifikacijama Lige prvaka, a ne Europske lige. No, što je - tu je.'

U prvom kolu novog prvenstva koje starta ovoga vikenda Hajduk gostuje upravo u Gradskom vrtu.

'Situacija u Osijeku nije bajna, klub se nije pojačao i zato sam uvjeren da će Hajduk ovoga puta slaviti. Sa mnom ili bez mene jer još uvijek ne znam kakvi su trenerovi planovi. Radio sam, no to je bio rad bez lopte, tako da će mi trebati neko vrijeme da uhvatim ritam', kazao je Smoje čiji je idol Damir Vujica također imao zapaženu karijeru u Osijeku i Hajduku.

Ivo se nada da će nastaviti njegovim stopama.

'Igrao sam u Kamen Ingradu i Osijeku, ali smo mi bili uvijek daleko od borbe za trofeje. Sada sam napokon dobio tu priliku i to je za mene veliki motiv da napravim iskorak u karijeri', zaključio je Hajdukov stoper koji je potpisao ugovor na dvije sezone.