SJAJAN POSLOVNI POTEZ

Za Dinamo je Australija obećana zemlja

Bionic
Reading

Dinamovi kampovi za mlade nogometaše u Australiji su bili iznimno uspješni, a sedam najtalentiranijih igrača stiže u Maksimir. Svi koji su uključeni u ovu priču su prezadovoljni i nema razloga da se ona i ne nastavi

Dinamo se voli hvaliti sa svojom omladinskom školom i 'modra' uprava se kune u kvalitetu rada svojih stručnjaka. I s pravom, jer klinci hrvatskog prvaka osvajaju turnire širom svijeta i pritom 'šamaraju' vršnjake velikana poput madridskog Reala. Da se dobro radi vidi se i po transferima domaćih dečki u velike klubove, od kojih u Maksimirskoj 128 dobro žive.

No to nije dovoljno za Dinamo. Čelnici kluba odlučili su se proširiti i tražiti mlade talente svuda u svijetu. Zasad su 'modri' oko bacili na Australiju, a kako sada stvari stoje to je bio pun pogodak. Iz kampova koji se nalaze na najmanjem kontinentu, u Zagreb stiže sedam najtalentiranijih mladih nogometaša – tri australska Hrvata te po jedan Australac, Argentinac, Grk i Talijan.

Dinamo nema ni kune troška, a što je najvažnije organizatori (australski Hrvati) tih kampova u Australiji su financijski zadovoljni pa će se suradnja s Melbourneom, Canberrom i Sydneyem ne samo nastaviti, nego i proširiti na gradove Adelaide, Perth i Hobart.

Osim što nije trošio, Dinamo je još i zaradio. Modri klub je poslao kontingent opreme čija prodaja navodno ide fenomenalno.

'Dinamo je prejak brand izvan hrvatskih granica da to ne bismo iskoristili na pametan način. Kampove po Australiji imaju Milan, Barcelona, rade pravu marketinšku priču. Zašto ne bi onda i Dinamo. Sve skupa, stručna i marketinška australska priča bila je fenomenalna', rekao je za Sportske Novosti Romeo Jozak, šef Dinamove omladinske škole.