NOVI TRANSFERI

Najveća briga je Kalinić, Smoje oblači 'bili' dres

19.07.2009 u 20:35

Bionic
Reading

Trokut turnir na kojem je Haduk osvojio drugo mjesto pobjedom protiv Blackburna otkrio je nekoliko slabosti, ali i nekoliko pozitivnih stvari uoči početka sezone

Hajduk - Blackburn 1:0

Sada je definitivno jasno da je najveća snaga Hajdukove momčadi ono što je prenio iz prošle sezone. Jezgra momčadi je puno kvalitetnija od momčadi prošarane pojačanjima koja se još uvijek nisu uklopila i uigrala. Jedini koji je donekle zadovoljio ukuse oko sedam tisuća okupljenih gledatelja je Brazilac Paraiba koji će najvjerojatnije zauzeti mjesto u vršku napada na početku sezone. Solidni su, no još uvijek neuigrani Rodić i Thiaguinho, dok je Cernat još uvijek daleko od prave forme.

Hajduk se zahvalio Nigerijcu Eliakwuu koji nije zadovoljio ukus Hajdukove struke, a ni Urugvajac Porta, koji nije želio ostati na probi, više nije kandidat za potpis ugovora.

Inače, na turniru se ozlijedio branič Ante Aračić koji je potrgao križne ligamente te mu slijedi dugotrajna pauza, a čelnici splitskog prvoligaša zamjenu su pronašli u Ivi Smoji s kojim su odmah stupili u kontakt i sve dogovorili te će ugovor biti potpisan u ponedjeljak ujutro.

Ono što sve na Poljudu zabrinjava je Nikola Kalinić, koji je još uvijek daleko od prve momčadi. Koliko zbog ozljede, toliko i zbog statusa koji ima u Hajduku. Nije tajna da će Hajduk poduzeti sve da zaštiti svoje interese i da bi Kalinić vrlo lako mogao na led ako odbije potpisati produženje vjernosti Splićanima.

Kalinićev menadžer Tomislav Erceg navodno ima 'rezervno rješenje', klub koji bi rado prigrlio Kalinića, no odšteta koju nude ne zadovoljava Hajduk jer bi bila isplaćena u ratama, a ne u cijelosti odmah.

Hajduk će morati brzo reagirati jer Kalinić neće igrati na premijeri protiv Osijeka u Gradskom vrtu ni u prvim europskim ogledima Hajduka.

Hajduk - Nacional 0:1