PLATIO CEH ZA SVE

Radman odstranjen iz momčadi Rijeke

Bionic
Reading

Nakon sramotnog poraza Rijeke od Differdangea (1:0) u drugom pretkolu Europske lige, trener Robert Rubčić je odstranio iz prve momčadi vratara Velimira Radmana

I kako to obično biva u Hrvatskoj, ne samo u sportu, ceh za europsku blamažu platio je onaj koji je najmanje kriv. Čuvar mreže s Kantride Velimir Radman, koji je s gola mogao samo promatrati slabu igru svojih suigrača, od sada će trenirati zasebno s posebnim trenerom.

Trener Robert Rubčić nije zadovoljan onime što je pružao riječki vratar te je izjavio da on traži više. Što točno, to je ostalo nepoznanica. I tako se bez velikog objašnjenja Radman našao na 'tankom ledu'.

'Ja ne podnosim konkurenciju? Ja koji sam gotovo tri godine sjedio i čekao svoju prigodu. Galamim na mlađe igrače? Moja je pogreška, očigledno, što sam mislio da tu i tamo, kao kapetan i igrač koji je 15 godina u ovom klubu, smijem glasno obodriti i potaknuti nekoga od mlađih igrača na treningu. Svašta mi je trener pričao, ali mislim da mi, zapravo, ništa nije rekao jer ovo sve skupa nema ama baš nikakvog smisla. Da mi je netko rekao da mi se nešto ovakvo može dogoditi u mojoj Rijeci, mom gradu i mom klubu, rekao bih mu da je lud. Ali, evo, dogodilo se. Tužan sam, razočaran. Imam osjećaj da mi je zabijen divovski ruzinavi nož u leđa,' rekao je Radman za Sportske Novosti.

Inače, ostali nogometaši Rijeke su stali uz Radmana i smatraju potez 'odstranjivanja' nekorektnim.

I tako Rijeka u velikim problemima čeka uzvrat u četvrtak s luksemburškom momčadi. Dugovi i kašnjenje plaća prema igračima ionako su narušili atmosferu, a iznenadno izbacivanje Radmana iz prve momčadi zasigurno je još više pogoršalo situaciju u 'klimavoj' svlačionici.